
Μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν οι εστιάτορες
Να δοθεί μία μεταβατική περίοδος για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης για να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΟΕΣΕ, επικαλούμενες το σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο του μέτρου στις επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που δεν δοθεί μία μεταβατική περίοδος, πολλές επιχειρήσεις θα διακόψουν τη λειτουργία τους, τονίζουν οι εστιάτορες.
Να δοθεί μία μεταβατική περίοδος για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΟΕΣΕ, επικαλούμενες το σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο του μέτρου στις επιχειρήσεις τους.
Όπως αναφέρουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει τους προηγούμενους μήνες μία σημαντική πτώση του τζίρου τους (σχεδόν 30%) ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα η μείωση του τζίρου, όπως τονίζουν, τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.
«Σε περίπτωση που δεν δοθεί μία μεταβατική περίοδος, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος θα αποτελέσει την τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, οδηγώντας πολλές επιχειρήσεις στη διακοπή της λειτουργίας τους και την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας», τονίζουν οι εστιάτορες.
Στον υπουργό επίσης τέθηκαν κι άλλα θέματα, όπως οι ρυθμίσεις χρεών προς τους ΟΤΑ και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έλον Μασκ: Σάλος με σχόλιο του μεγιστάνα για 19χρονη που κινδύνευε με απέλαση
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με το Μαρούσι πριν τον Ολυμπιακό – Τα δεδομένα στο τριφύλλι με τη γρίπη Α
- Τρίγωνα, κάλαντα και καρφιά: Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έσταζαν φαρμάκι
- Είναι τελικά κοντά η συμφωνία για την Ουκρανία; Οι δύσκολες πραγματικότητες
- Plan Your Getaways: Long Weekends and Holidays in Greece for 2026
- Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια
- Μεγάλη αγωνία στους Νάγκετς: Ο Γιόκιτς τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας (vid)
- Κρήτη: «Ελπίζουμε να είναι ζωντανός» – Τι λένε οι γονείς του 33χρονου γιατρού που έχει εξαφανιστεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442