Ως θετικές υποδέχεται η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς τις αλλαγές που επιφέρει η χθεσινή απόφαση (Υ.Α) του ΥΠΕΚΑ που καθορίζει το μίγμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2020.
Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση απελευθερώνεται το όριο εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες, δηλαδή με άλλα λόγια πλέον όλοι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εγκαταστήσουν φ/β στις οικίες τους, χωρίς να υφίσταται περιορισμός για τη συγκεκριμένη κατηγορία έργων. Παύει με αυτόν τον τρόπο να ισχύει το πλαφόν για την συγκεκριμένη κατηγορία φ/β που είχε θεσπιστεί με προηγούμενη Υ.Α, σύμφωνα με την οποία το μέγιστο όριο εγκατάστασης φ/β στις στέγες ανέρχονταν σε 350 MW έως το 2020.
«Ο περιορισμός που είχε τεθεί με την προηγούμενη Υ.Α σήμαινε απλά πως θα είχαν το δικαίωμα να τοποθετήσουν φ/β στις στέγες τους μόλις 35.000 – 70.000 νοικοκυριά. Ευτυχώς το Υπουργείο ΠΕΚΑ κατανόησε γρήγορα πως κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως λανθασμένο και προς τιμήν του προχώρησε σε άμεση αλλαγή της Υ.Α» σχολιάζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.
«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η εγκατάσταση φ/β στις οικίες -με την παρούσα εγγυημένη τιμή πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρισμού- αποτελεί μια οικονομικά αποδοτική επένδυση που θα προσθέσει ένα σημαντικό εισόδημα στις ελληνικές οικογένειες. Ως εκ τούτου, ορθώς το ΥΠΕΚΑ διόρθωσε την πρότερη αδικία και δίνει πλέον το δικαίωμα στους πολίτες και την ελληνική οικονομία να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη με ξεκάθαρο περιβαλλοντικό αντίκρισμα», καταλήγει ο Δημήτρης Καραβέλλας.
Κατά την άποψη του WWF Ελλάς, το επόμενο στοίχημα για τη μεγιστοποίηση της εγκατεστημένης ισχύος από φ/β σε στέγες είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον, αλλά και η ανάληψη κατάλληλων πρωτοβουλιών εκ μέρους των επιχειρήσεων κατασκευής και εμπορίας φ/β συστημάτων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να τονωθεί ουσιαστικά η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη χώρα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας