Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη επιλογή», τονίζει ο Τρισέ
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του στην Ιταλία. Μαύρα σενάρια για την Ελλάδα από Γερμανό καθηγητή...
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του στην Ιταλία.
«Δημιουργήσαμε το ευρώ για να πετύχουμε τη κοινή αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Απαντώντας σε προτάσεις ομιλητών για υποτίμηση του ευρώ σε σχέση με το επίπεδο του 1,30 έναντι του δολαρίου στο οποίο κινείται σήμερα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε τον ενδεχόμενο επισημαίνοντας τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα του νομίσματος.
Στην ίδια επιχειρηματική σύνοδο στη λίμνη Κόμο, ο επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Χοακίμ Αλμούνια, είπε ότι ο ίδιος έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στα μέτρα που πήρε η Ελλάδα μετά την κρίση.
Πρόσθεσε ότι οι εκθέσεις της ΕΕ δείχνουν ότι η υλοποίηση «γίνεται με επαρκή τρόπο».
Ωστόσο, άλλοι ομιλητές δεν συμμερίστηκαν τον τόνο των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Χαρακτηριστικά, ο Γερμανός καθηγητής οικονομικών Χανς-Βέρνερ Σιν σε ομιλία του περιέγραψε τρεις περιπτώσεις για την Ελλάδα: συνέχεια της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον, ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα που θα φέρει το χώρα σε εμφύλιο πόλεμο ή επιστροφή στη δραχμή με κατάρρευση των τραπεζ΄ν στο εσωτερικό.
Περιέγραψε όμως την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σαν τη λιγότερο κακή λύση, παρά το ότι θα είναι εξαιρετικά περίπλοκη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.