2η Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στην Αργαλαστή Πηλίου
Ένα πλούσιο, γεμάτο γεύσεις και εκπλήξεις (πανηγύρι, οριεντάλ χοροί, κ.α.) διήμερο, θα απολαύσουν όσοι αποφασίσουν να επισκεφτούν την Αργαλαστή Πηλίου για την Γιορτή Μανιταριού Τρούφας. Η διοργάνωση θα έχει και "σεμιναριακό" ενδιαφέρον αφού θα μιλήσουν, σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος (και όχι μόνο), μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Λέσχη Γαστρονομίας.
Ένα πλούσιο, γεμάτο γεύσεις και εκπλήξεις (πανηγύρι, οριεντάλ χοροί, κ.α.) διήμερο, θα απολαύσουν όσοι αποφασίσουν να επισκεφτούν την Αργαλαστή Πηλίου για την Γιορτή Μανιταριού Τρούφας.
Η διοργάνωση θα έχει και «σεμιναριακό» ενδιαφέρον αφού θα μιλήσουν, σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος (και όχι μόνο), μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Λέσχη Γαστρονομίας. Ειδικότερα, ο ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Διαμαντής, θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την καλλιέργεια, τη συλλογή και την εμπορία τρούφας.
Στο πλαίσιο της γιορτής, ο σεφ Παναγιώτης Ιωαννίδης θα ετοιμάσει σπεσιαλιτέ με βάση την τρούφα ενώ θα γίνει και γευσιγνωσία κρασιού, που θα προσφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Πατιστής και Νικόλαος Ρακής. Και τις δύο ημέρες της γιορτής, θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης μανιταριών τρούφας και άλλων μανιταριών, ενώ όσοι δώσουν το «παρών», θα μπορούν να προμηθευτούν το καινούργιο βιβλίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με τίτλο: «Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας».
Η Γιορτή τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Τρούφας του Αγροτουριστικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Πηλίου.