«Ναι» σε νέο Σύνταγμα λέει η Κιργιζία
Εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το νέο Σύνταγμα της Κιργιζίας, ανακοίνωσε η
επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα, λέγοντας ότι η
χώρα ξεκινά μια πορεία «για την εγκατάσταση μιας πραγματικής δημοκρατίας
των πολιτών».
Εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το νέο Σύνταγμα της Κιργιζίας, ανακοίνωσε η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης Ρόζα Οτουνμπάγεβα, λέγοντας ότι η χώρα ξεκινά μια πορεία «για την εγκατάσταση μιας πραγματικής δημοκρατίας των πολιτών».
«Πιστεύουμε ότι το δημοψήφισμα είναι έγκυρο. Το νέο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Κιργιζίας εγκρίθηκε» δήλωσε.
Σύμφωνα με στοιχεία της εκλογικής επιτροπής της Κιργιζίας -από το 50,45% των εκλογικών τμημάτων-, το 89,65% όσων ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ του νέου Συντάγματος.
Η επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης δήλωσε ότι το 65% των πολιτών προσήλθε στις κάλπες. Νωρίτερα, η εκλογική επιτροπή της χώρας είχε πει ότι η προσέλευση έφτανε το 57,74%.
Η Οτουνμπάγεβα τόνισε ότι η κυβέρνησή της θα υποστηρίξει την άφιξη μιας αστυνομικής δύναμης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για να βοηθήσει στη διατήρηση της σταθερότητας στο νότιο τμήμα της χώρας.
«Το θέμα της άφιξης μιας αστυνομικής δύναμης του ΟΑΣΕ τελεί τώρα υπό μελέτη. Η κυβέρνηση το βλέπει θετικά» σημείωσε.
Τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα υπήρξαν ισχυρά, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Ουζμπέκους και Κιργίζιους που στοίχησαν τη ζωή σε εκατοντάδες άτομα.
Υπέρ του δημοψηφίσματος είχαν ταχθεί ο ΟΗΕ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, χώρες
που διατηρούν άλλωστε και στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442