Κλεμμένοι πίνακες σπουδαίων ζωγράφων εντοπίστηκαν κοντά στη Ρώμη
Δεκατέσσερις κλεμμένους πίνακες και γλυπτά των Ντε Κίρικο, Φοντάνα,
Γκρος και Καντίνσκι, συνολικής αξίας 30 εκατ. ευρώ, ανακάλυψαν οι
ιταλικές αρχές σε αγρόκτημα κοντά στην Ρώμη.
Δεκατέσσερις κλεμμένους πίνακες και γλυπτά των Ντε Κίρικο, Φοντάνα, Γκρος και Καντίνσκι, συνολικής αξίας 30 εκατ. ευρώ, ανακάλυψαν οι ιταλικές αρχές σε αγρόκτημα κοντά στην Ρώμη.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την κατηγορία της αποδοχής κλοπιμαίων.
Η έρευνα των ιταλικών αρχών ξεκίνησε μετά από κλοπή που σημειώθηκε σε κατοικία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.
Η επιχείρηση επέτρεψε στην αστυνομία να βρει τα κλεμμένα έργα λίγο πριν πωληθούν παράνομα, πιθανότατα στο εξωτερικό.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.