Στο τάι μπρέικ ο ΠΑΟ γλίτωσε από το κόκκινο… μπρέικ
Ύστερα από έναν αγώνα διαφήμιση, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού στο τάι μπρέικ και έκανε το 1-0 στους τελικούς της Α1 ανδρών. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 2-0, αλλά το πρόβλημα του Πανταλέοντα τους επηρέασε αρνητικά. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 2-2 και μπήκαν πιο δυνατά στο 5ο σετ. Εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι χάρη στον Σαμικά διατήρησαν το πλεονέκτημα της έδρας τους. - Ο Πανελλήνιος στην 5η θέση
Ύστερα από έναν αγώνα διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού στο τάι μπρέικ και έκανε το 1-0 στους τελικούς της Α1 ανδρών. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 2-0, αλλά το πρόβλημα του Πανταλέοντα τους επηρέασε αρνητικά. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας διεθνής αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αναπνευστικό και πήγε στα αποδυτήρια για να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Στη συνέχεια, όμως, δεν κατάφερε να επιστρέψει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έχει ιστορικό με πρόβλημα στον πνεύμονα. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Πανταλέοντα από το «πράσινο» μπλοκ και ισοφάρισαν σε 2-2, ενώ μπήκαν πιο δυνατά και στο 5ο σετ. Εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι στηριζόμενοι σε έναν εκπληκτικό Σαμικά διατήρησαν το πλεονέκτημα της έδρας τους.
Ιδανικό «πράσινο» ξεκίνημα
Με όπλο το δυνατό σερβίς και τους Αγκάμεζ και Τζούριτς σε μεγάλα κέφια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να πάρουν από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Οι «πράσινοι» όμως παίζοντας έξυπνα κοντά στο φιλέ και με ποικιλία στην επίθεση, ήταν αυτοί που επέβαλαν τον ρυθμό τους και έχτισαν διαφορά 5-6 πόντων, την οποία διεύρυναν στην διάρκεια του σετ. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη από την άλλη, δεν μπόρεσαν σε κανένα σχεδόν σημείο να μπουν στο παιχνίδι και με πολλά λάθη στη συνεννόηση και τον τρόπο ανάπτυξης έμειναν στους 19 μόλις πόντους σε αυτό το πρώτο σετ.
Εφτάψυχο «τριφύλλι»
Εντελώς διαφορετική ήταν η συνέχεια του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν τα πατήματά τους και να πιέζουν περισσότερο, τόσο στο σερβίς, όσο και στο μπλοκ, βάζοντας στοπ σε αρκετές επιθέσεις των αντιπάλων τους. Πότε με τις εκρήξεις των Σαμικά και Αγκάμεζ και πότε με το έξυπνο παιχνίδι του Τίσερ, οι δυο ομάδες βάδισαν μαζί στο σκορ μέχρι το 10-11. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός με ένα σερί 7-4 πήρε κεφάλι στο σκορ, οι «πράσινοι» όμως αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Τη στιγμή που το σκορ ήταν 17-21, με μια εξαιρετική αντεπίθεση και τον Κολομβιανό διαγώνιο να πυροβολεί από το σερβίς, αλλά και την διαγώνιο, οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη έκλεψαν το σετ από τους αντιπάλους τους, κάνοντας το 2-0.
Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός
Με φόρα από το προηγούμενο σετ και το αβαντάζ της ψυχολογίας με το μέρος τους, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους στο τρίτο σετ, όχι όμως για πολύ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί τα έδωσαν όλα. Βελτιώνοντας την τοποθέτηση του μπλοκ τους, αλλά και παίζοντας σε πρώτους χρόνους, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπόρεσαν να ανατρέψουν τον εις βάρος τους σκορ, αλλά και την κακή ψυχολογία και να πάρουν το πρώτο τους σετ με 25-22.
Νέο αίμα στο παιχνίδι και η ισοφάριση
Με νέο αίμα συνέχισαν οι δυο ομάδες, με τον Στέλιο Καζάζη να περνά στο παιχνίδι τον έμπειρο πύργο του, Ακη Χατζηαντωνίου, αλλά και τον Βασίλη Μηνούδη, ενώ ο Γιάννης Καλμαζίδης έβγαλε τους μέτριους Κούναρι και Ανδρεάδη, ρίχνοντας στο τάραφλεξ τους Κυριαζή και Σουλτανόπουλο. Οι αλλαγές βέβαια έφεραν αποτελέσματα μόνο για τους φιλοξενούμενους, αφού με όπλο το ισχυρό μπλοκ και την υποδειγματική υποδοχή, έκαναν το 2-2.
Τον αποτέλειωσε
Νεύρα, εντάσεις και διαπληκτισμοί κυριάρχησαν στο τάι μπρέικ, με τις ισορροπίες να κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δυο ομάδες βάδισαν μαζί μέχρι το 10-10 και τη στιγμή που ένας πόντος θα έκανε τη διαφορά, οι πράσινοι κέρδισαν τρεις αποκτώντας ασφαλές προβάδισμα νίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως διατηρώντας την ψυχραιμία τους κατάφεραν να μειώσουν, όμως οι γηπεδούχοι είπαν την τελευταία λέξη και με μια φωτοβολίδα του Αγκάμεζ, έγραψαν το τελικό 3-2.
Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, την Πέμπτη (19:00), ενώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.
Το πρόγραμμα της σειράς των τελικών: 2ος τελικός: Πέμπτη 6 Μαΐου (19:00) 3ος τελικός: Σάββατο 8 Μαΐου (19:00) 4ος τελικός (εάν χρειαστεί): Δευτέρα 10 Μαΐου (19:00) 5ος τελικός (εάν χρειαστεί): Πέμπτη 13 Μαΐου (19:00)
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.