Ανοικτός για το κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου
Ο Κάρολος Παπούλιας άνοιξε σήμερα, Κυριακή, τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου στο κοινό, εγκαινιάζοντας έτσι τις συστηματικές επισκέψεις κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, εκτός από τις αργίες. Η προσέλευση είναι ελεύθερη και η είσοδος πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου.
ΟΚάρολος Παπούλιας άνοιξε σήμερα, Κυριακή,τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου στο κοινό, εγκαινιάζοντας έτσι τις συστηματικές επισκέψεις κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, εκτός από τις αργίες.
Εκατοντάδες άτομα έσπευσαν να επισκεφθούν τον κήπο και να κάνουν τον περίπατό τους ανάμεσα στη φύση.
Η προσέλευση είναι ελεύθερη με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η είσοδος πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου, ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Το Προεδρικό Μέγαρο χτίστηκε το 1897 από τον περίφημο αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ και ο κήπος του έχει έκταση 25 στρέμματα και περιλαμβάνει 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων και αναρριχώμενων φυτών.
Τα περισσότερα δένδρα του, μάλιστα, όπως τα πεύκα, τα κυπαρίσσια και οι βελανιδιές, ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής.
Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεξιωνόταν, στις 24 Ιουλίου κάθε χρονο, την πολιτική, στρατιωτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, για την επέτειο της αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974.
Για ομαδικές επισκέψεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου(σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π.) θα προηγείται επικοινωνία στα τηλέφωνα :210-72 83 289 και 210-72 24 939.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας