Την απόλυση -μέσα στα επόμενα δύο χρόνια- περίπου 2.570 εργαζομένων στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία σχεδιάζει η General Electric. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 14.000 άτομα στην Ουγγαρία σε τομείς όπως η ενέργεια, η αεροπορική βιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη, η διαχείριση υδάτινων πόρων και τα ηλεκτρονικά.
Την απόλυση -μέσα στα επόμενα δύο χρόνια- περίπου 2.570 εργαζομένων στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία σχεδιάζει η General Electric.
Ο Φιλ Μάρσαλ, διευθυντής της GE Lighting στην Ευρώπη, δήλωσε ότι προς το παρόν η απόφαση αποτελεί απλώς μια «σύσταση», προσθέτοντας ότι εκκρεμούν συνομιλίες με τα εργατικά συνδικάτα.
Οι σχεδιαζόμενες απολύσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από το πλήρες κλείσιμο ενός εργοστασίου της εταιρείας στην πόλη Βατς, που απασχολεί 700 άτομα. Αλλοι 1.300 υπάλληλοι, από το σύνολο των 1.750 που εργάζονται στην πόλη Nagykanizsa, σχεδιάζεται να απολυθούν.
Η διοίκηση της εταιρίας απέδωσε την απόφαση «συρρίκνωσης» των δραστηριοτήτων της στην Ουγγαρία και το κλείσιμο του εργοστασίου στο Βατς στις συνέπειες πρόσφατης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτει εκτός νόμου τους παραδοσιακούς λαμπτήρες βολφραμίου ώστε να υιοθετηθούν οικονομικότεροι.
Η GE απασχολεί σήμερα 14.000 άτομα στην Ουγγαρία σε τομείς όπως η ενέργεια, η αεροπορική βιομηχανία, η υγειονομική περίθαλψη, η διαχείριση υδάτινων πόρων και τα ηλεκτρονικά.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.