Πέμπτη 01 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Al Di Meola

Al Di Meola

Ενας από τους χαρισματικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, (21 άλμπουμ, 3 χρυσoί δίσκοι, αμέτρητα βραβεία και πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια) για μια συναυλία στη χώρα μας! O ιταλικής καταγωγής από το Νιου Τζέρσεϊ, μουσικός, Al Di Meola, θεωρείται εδώ και τρεις δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής. Ο […]

Ενας από τους χαρισματικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, (21 άλμπουμ, 3 χρυσoί δίσκοι, αμέτρητα βραβεία και πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια) για μια συναυλία στη χώρα μας!
O ιταλικής καταγωγής από το Νιου Τζέρσεϊ, μουσικός, Al Di Meola, θεωρείται εδώ και τρεις δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής.
Ο χαρισματικός καλλιτέχνης μπορεί να ξεκίνησε με βάση την τζαζ, γρήγορα όμως διεύρυνε τον μουσικό του ορίζοντα, με συνεργασίες που έχουν μείνει στην ιστορία, με αποκορύφωμα το τρίο Di Meola/ Mc Lauaghlin / De Lucia, γνωστοί και ως The Guitar Trio.

O ιταλικής καταγωγής από το Νιου Τζέρσεϊ, μουσικός, Al Di Meola, θεωρείται εδώ και τρεις δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής.
Ο χαρισματικός καλλιτέχνης μπορεί να ξεκίνησε με βάση την τζαζ, γρήγορα όμως διεύρυνε τον μουσικό του ορίζοντα, με συνεργασίες που έχουν μείνει στην ιστορία, με αποκορύφωμα το τρίο Di Meola/ Mc Lauaghlin / De Lucia, γνωστοί και ως The Guitar Trio.

Ο Al Di Meola περνούσε τον χρόνο του κάνοντας μαθήματα κλασικής μουσικής, ακούγοντας όμως πολύ και τη σάλσα, άλλωστε γι’ αυτό και αργότερα έκανε και πολλούς πειραματισμούς πάνω στην παραδοσιακή μουσική της Βραζιλίας (στα αλμπουμ «Cielo e Terra» και «Soaring Through a Dream»).
Ο Al di Meola εγινε πολύ γρήγορα περιζήτητος μουσικός και ετσι έγινε και μέλος του γκρουπ του Chick Corea.
Σήμερα έπειτα από 21 άλμπουμ, 3 χρυσούς δίσκους, αμέτρητα βραβεία και πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια, θεωρείται εδώ και τρεις δεκαετίες ένας από τους πιο διαπρεπείς βιρτουόζους της σύγχρονης μουσικής.
Ο Al Di Meola έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Pavarotti, Paco De Lucia, Paul Simon, Stevie Wonder, Phil Collins, Santana, Frank Zappa, Steve Winwood κ.ά.
Ακολουθεί πάντα την πορεία του δημιουργώντας σύγχρονη μουσική η οποία αντέχει στον χρόνο και εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο αριθμό κοινού γιατί είναι γνωστό πως σε κάθε του εμφάνιση η μουσική του ενθουσιάζει τους πάντες και εξελίσσεται σε μουσική πανδαισία.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Φίλων της Μουσικής, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009
Ωρα έναρξης: 20.30.
Εναρξη προπώλησης: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου
Προπώληση: Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr
Διοργάνωση: INTERSHOW (www.intershow.eu) Πληροφορίες: 2310 968909

Di Meola, Al

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο