Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Γουόλ Στριτ την Τρίτη
Πτωτικά κινήθηκαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, εξαιτίας των αναπάντεχα απαισιόδοξων εκτιμήσεων για την καταναλωτική κίνηση στις ΗΠΑ. Παρόμοια η εικόνα και στη Νέα Υόρκη.
Πτωτικά κινήθηκαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, εξαιτίας των αναπάντεχα απαισιόδοξων εκτιμήσεων για την καταναλωτική κίνηση στις ΗΠΑ, ενός από τους κυριότερους αποδέκτες των ευρωπαϊκών εισαγωγών.
Στη Φρανκφούρτη, o DAX υποχώρησε κατά 1,56%, πέφτοντας στις 4.808,46 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC-40 έπεσε στις 3.140,44 μονάδες, με πτώση 1,67%. Ο FTSE-100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4.249,21 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,04%.
Εκτός από τη μειωμένη καταναλωτική κίνηση, οι ειδήσεις για τις καθυστερήσεις των αποπληρωμών ακόμη και στις θεωρούμενες ως «ασφαλείς» υποθήκες έριξαν τους δείκτες των αγορών και στη Νέα Υόρκη.
Ο Dow Jones έπεσε στις 8.447 μονάδες κατά 0,97%, και ο S&P500 σημείωσε πτώση 0,85%, κλείνοντας στις 919,33 μονάδες. Ο Νasdaq έκλεισε στις 1.835,04 μονάδες, με υποχώρηση 0,49%.