Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Οικονομία, ελληνοτουρκικά και ΠΓΔΜ στη συνάντηση Καραμανλή-Ομπάμα

Οικονομία, ελληνοτουρκικά και ΠΓΔΜ στη συνάντηση Καραμανλή-Ομπάμα

Η οικονομική κρίση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης του Κ.Καραμανλή με τον Μπαράκ Ομπάμα, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ.

43

Η οικονομική κρίση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, νωρίς το απόγευμα (4 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το ραντεβού Καραμανλή – Ομπάμα, που σύμφωνα με πληροφορίες καθορίστηκε πριν από περίπου 10 ημέρες, επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσκαλέσει τον κ. Καραμανλή να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο, αλλά είναι αμφίβολο αν αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές, επειδή η Ουάσινγκτον δεν θέλει να κατηγορηθεί πως παρεμβαίνει στην εκλογική αναμέτρηση.

Κατά την ημίωρη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Ομπάμα θα θιγούν όλα τα διμερή θέματα, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αγκυρα.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γ.Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ελπίδα «η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αξιοποιηθεί, δηλαδή να μην είναι μια συνάντηση που θα εξαντληθεί σε ένα φωτογραφικό ενσταντανέ ιδιαίτερα μετά την ψυχρολουσία από την μονομερή επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Τουρκία».

«Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει μια σειρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως θα θέσει και το ζήτημα της επίσκεψης στον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως έθεσε (το ζήτημα αυτό) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι «η συνάντηση αυτή και ο πρωθυπουργός θα κριθούν από τα αποτέλεσματά της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο