Στην… έδρα ανεβαίνουν 6.300 μόνιμοι εκπαιδευτικοί το νέο σχολικό έτος
Το δρόμο για την μόνιμη ένταξή τους στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πάρουν 6.300 εκπαιδευτικοί το σχολικό έτος 2009-2010. Παράλληλα, συνολικά, 22.500 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι θα τοποθετηθούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
103
Συνολικά, 6.300 μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν το σχολικό έτος 2009-2010 στις σχολικές μονάδες της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ).
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για περίπου 8.500 αναπληρωτές και 14.000 ωρομίσθιους για το κανονικό ωρολογιακό πρόγραμμα και την πρόσθετη διδασκαλική στήριξη.
Τις θέσεις αυτές θα διεκδικήσουν περίπου 170.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα υποβάλλουν αίτηση το καλοκαίρι του 2009.
Oι διορισμοί εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν ως εξής:
-Από όσους πετύχουν στον φετινό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα διοριστούν 2.536 εκπαιδευτικοί
-Από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών (με προϋπηρεσία) θα διοριστούν 1.691 εκπαιδευτικοί.
-Από την κατηγορία του 30μήνου (αφορά τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν στις 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 30 μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού) θα διοριστούν 400 εκπαιδευτικοί.
-Από την κατηγορία του 24μήνου (αφορά εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ) αναμένεται να διοριστούν περίπου 750 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 350-400 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι.
Ο αριθμός των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά (κυμαίνεται στους 8.500) ενδέχεται να αυξηθεί λόγω των κενών θέσεων που θα προκύψουν από τους εκπαιδευτικούς που θα συνταξιοδοτηθούν.
Φέτος μάλιστα, αναμένεται αριθμός ρεκόρ για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, καθώς η μεγάλη καθυστέρηση στις συντάξεις και ο φόβος για το εφάπαξ έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση.
Σχετικά με τους ωρομίσθιους, θα προσληφθούν 10.000 για το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα και 4.000 για την πρόσθετη διδακτική στήριξη.
*Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου εκτιμά το ΑΣΕΠ να έχει καταφέρει να εκδώσει τα αποτελέσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου (17/1): Δράση με Ελλάδα-Τουρκία στο πόλο και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Μάντσεστερ
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442