Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί
Αθήνα: Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στις αλλαγές που εγίναν στο τελικό κείμενο της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους.
Αθήνα: Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στις αλλαγές που εγίναν στο τελικό κείμενο της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους.
Οι γιατροί ζητούν να κατατεθεί η σύμβαση στη Βουλή, όπως ακριβώς υπογράφηκε την 1η Δεκεμβρίου του 2008.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, από τις 10 Φεβρουαρίου ακολουθούν μόνο το νόμιμο πρόγραμμα των εφημεριών, με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία να δυσλειτουργούν.
Την απόφαση για τήρηση μόνο των νόμιμων προγραμμάτων εφημεριών, που προβλέπει δύο εφημερίες ανά ειδικευμένο και τέσσερις ανά ειδικευόμενο γιατρό, πήρε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Ιατρών Αθήνας-Πειραιά.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, προσθέτοντας ορισμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονταν στη συλλογική σύμβαση, αλλά και παραπέμποντας την εισαγωγή των γιατρών στο ΕΣΥ και την επαγγελματική τους εξέλιξη στις αποφάσεις Διακομματικής Επιτροπής που θα συσταθεί και θα αποφασίσει εντός του έτους.
Εκτός νομοσχεδίου παραμένουν οι προβλέψεις για το αφορολόγητο των εφημεριών και για τη σύγκλιση εντός της προσεχούς τριετίας της αμοιβής των υπερωριών, με την αντίστοιχη που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
health.in.gr
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442