Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος του Κορυδαλλού

Επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος του Κορυδαλλού

Επίθεση με όπλα και μία χειροβομβίδα που ευτυχώς δεν εξερράγη σημειώθηκε τα ξημερώματα εναντίον του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, αλλά όχι τραυματισμοί. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε υποπολυβόλο εννέα χιλιοστών -πιθανότατα ΜΡ5- όπως αυτό που χρησιμοποιεί ο Επαναστατικός Αγώνας.

37

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Αγνωστοι πυροβόλησαν από απόσταση 15 μέτρων και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη και ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση σημειώθηκε από τρία άτομα που πλησίασαν πεζή, φορώντας κράνη.

Από θαύμα σώθηκε ο 21χρονος φρουρός του Τμήματος, αφού πρόλαβε να σκύψει και οι σφαίρες πέρασαν πάνω από το κεφάλι του και σφηνώθηκαν στο κουβούκλιο του φρουρού και τον τοίχο του αστυνομικού τμήματος.

Εντός του Αστυνομικού Τμήματος βρισκόνταν επίσης άλλοι δύο αστυνομικοί.

Δύο βλήματα βρήκαν το φυλάκιο, ενώ πολλές σφαίρες κατέληξαν στον πλαϊνό τοίχο. Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 19 κάλυκες, έντεκα από τους οποίους είναι διαμετρήματος των εννέα χιλιοστών, ενώ οι οκτώ είναι των 32 χιλιοστών.

Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών φαίνεται να έχουν βληθεί από υποπολυβόλο, πιθανότατα τύπου MP5, ενώ οι 32άρες σφαίρες πιθανότατα από πιστόλι, χωρίς να αποκλείεται οι δράστες να χρησιμοποίησαν υποπολυβόλο του συγκεκριμένου διαμετρήματος.

Όλα αυτά ωστόσο θα αποδειχθούν από την εργαστηριακή εξέταση που γίνεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι υποπολυβόλο ΜΡ5 χρησιμοποιεί η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Αγνωστος που τηλεφώνησε λίγη ώρα αργότερα, στις 5:06 το πρωί, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανόν το τηλεφώνημα είναι γνήσιο, αλλά αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποιας επίθεσης τηλεφωνικά, αλλά με προκηρύξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού έχει ομοιότητες με τις επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» κατά του αστυνομικού τμήματος Ν.Ιωνίας και κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται, ενώ έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο