Οι φιλοδοξίες του Εστογιανόφ συμβαδίζουν με αυτές του Πανιώνιου
Αποφασισμένος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον Πανιώνιο να πετύχει τους στόχους του και ένα πάει ένα «σκαλί» πιο πάνω δήλωσε ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ. Ο Ουρουγουανός μέσος τόνισε επίσης ότι είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα απόδοσή του, αλλά θέλει πάντα το κάτι παραπάνω, ενώ μίλησε για τις μέχρι σήμερα εντυπώσεις του από το Ελληνικό πρωτάθλημα και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Αποφασισμένος να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις τον Πανιώνιο να πετύχει τους στόχους του και ένα πάει ένα «σκαλί» πιο πάνω δήλωσε ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ. Ο Ουρουγουανός μέσος τόνισε επίσης ότι είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα απόδοσή του, αλλά θέλει πάντα το κάτι παραπάνω, ενώ μίλησε για τις μέχρι σήμερα εντυπώσεις του από το Ελληνικό πρωτάθλημα και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
«Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες συμβαδίζουν με αυτές του Πανιωνίου, καθώς θέλω ο Πανιώνιος να φτάσει πιο ψηλά στη συνέχεια και εγώ να εκπληρώσω το όνειρό μου να παίξω μαζί με αυτή την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, καθώς νιώθω πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, οι ικανότητες και οι φιλοδοξίες από όλους.
»Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω μένοντας εδώ, ή αργότερα, όταν κατορθώσω να κάνω ένα μεγαλύτερο βήμα στο εξωτερικό», τόνισε ο Ουρουγουανός άσος και συνέχισε:
«Πάντα ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να βλέπει ένα σκαλί παραπάνω από εκεί που βρίσκεται. Προσπαθώ κάθε φορά να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά προπάντων να είμαι μέλος μίας ομάδας με υψηλούς στόχους.
»Πρώτα από όλα ο σκοπός μας, ο δικός μου και των συμπαικτών μου, είναι να ανέβει ο Πανιώνιος ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν συμβιβάζεται μόνον με αυτό που έχει δώσει.
»Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από αυτό που έχω πετύχει μέχρι τώρα, αλλά πάντα στοχεύω το καλύτερο για εμένα και την ομάδα μου.
»Προς το παρόν και χωρίς να είμαι σε τόσο μεγάλη ηλικία, μου αρέσει εδώ και θέλω να μείνω στον Πανιώνιο για να ζήσω μεγάλες στιγμές, καθώς αυτή η ομάδα με εμπιστεύεται, έτσι ώστε να ανοίξω τα φτερά μου για κάτι πολύ σπουδαίο στην καριέρα μου».
Για την επερχόμενη (Κυριακή) αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Εστογιάνοφ δήλωσε:
«Στα παιχνίδια με την ΑΕΚ ο Πανιώνιος τα πάει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Οι αντίπαλοί μας είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, όμως εμείς πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, καθώς διαθέτουμε ένα ισχυρό ρόστερ.
»Δεν μένει παρά να παλέψουμε το παιχνίδι δίχως να μας επηρεάσει σε κανέναν σημείο το όνομα της ΑΕΚ. Είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα πολλοί παίκτες και ομάδες επηρεάζονται από τα ονόματα των αντιπάλων. Όταν παίζει μπάλα δεν πρέπει να σε φοβίζει τίποτε και να πιστεύεις στις ικανότητές σου.
»Πρέπει να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο την πρώτη ομάδα όπως θα αντιμετωπίζεις και την τελευταία. Έχω μάθω να προσπαθώ και να υπολογίζω το ίδιο όποιον και αν έχω να αντιμετωπίσω».
Οι εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι θετικές και επισημαίνει ότι
«… υπάρχουν τέσσερις ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, που μπορούν και κάνουν τη διαφορά, αφού διαθέτουν παίκτες διαφορετικής ποιότητας, κι από ό,τι μαθαίνω αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα. Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν τη δύναμη να αποκτούν συνεχώς τέτοιους παίκτες.
»Βέβαια υπάρχουν και άλλες ομάδες που δεν απέχουν και πολύ, όπως η δική μας, που μπορούν να στοχεύσουν την έξοδο στο Κύπελλο UEFA μέσα από τα πλέι-οφ. Είναι αλήθεια, πάντως, πως για να μπεις σε αυτή την πρώτη τετράδα πρέπει να έχεις τα στοιχεία που έχουν οι 3-4 ομάδες οι οποίες και ξεχωρίζουν κάπως.
»Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή γιατί έχει τους παίκτες υψηλού επιπέδου που τον βοηθάνε να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Έχει δείξει παιχνίδι με παιχνίδι πως είναι η πιο ποιοτική ομάδα και σε αυτή τη φάση έχει όλες εκείνες τις πιθανότητες που τον καθιστούν φαβορί να πάρει την πρώτη θέση στη Σούπερ Λίγκα. Όμως υπάρχει ακόμη δρόμος για όλους μας».
Τέλος, ο Εστογιάνοφ μίλησε και για τη σχέση του με τον συμπατριώτη του, Αλβάρο Ρεκόμπα:
«Είναι έξοχες οι σχέσεις μας. Ο Αλβάρο είναι η αιτία που εγώ βρίσκομαι τώρα στον Πανιώνιο, αν και δεν έχω μετανιώσει ούτε μία στιγμή γι΄αυτήν την επιλογή.
»Με ενθουσιάζει που μένουμε κοντά και περνάμε πολλές ώρες μαζί, ενώ συνεργαζόμαστε αρμονικά στις προπονήσεις και φυσικά μέσα στο γήπεδο».
Εν τω μεταξύ,ο Πανιώνιος ανακοίνωσε σήμερα την παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της περιόδου, του Δημήτρη Σιόβα στον Ιωνικό και του Γιάννη Κόντη στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.