Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ένοπλη απάντηση στην κοινωνική αδικία υπόσχεται ο Επαναστατικός Αγώνας

Ένοπλη απάντηση στην κοινωνική αδικία υπόσχεται ο Επαναστατικός Αγώνας

«Την αξία της ζωής μπορούμε να την υπερασπιστούμε μόνο με τα όπλα» γράφει στην προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη -ως απάντηση στη δολοφονία Γρηγορόπουλου- των επιθέσεων κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια και της κλούβας των ΜΑΤ στου Γουδή. Ευθεία απειλή κατά του ειδικού φρουρού. Επίθεση σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

43

«Την αξία της ζωής μπορούμε να την υπερασπιστούμε μόνο με τα όπλα» γράφει στην προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη -ως απάντηση στη δολοφονία Γρηγορόπουλου- των επιθέσεων κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια και της κλούβας των ΜΑΤ στου Γουδή.

Η πολυσέλιδη προκήρυξη εστάλη στην εφημερίδα το Ποντίκι και δημοσιεύεται την Πέμπτη. Σε υστερόγραφο της προκήρυξης, η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της SHELL στο Παλαιό Φάληρο, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είχαμε προειδοποιήσει από τον Μάιο του 2007, όταν με προκήρυξή μας αναλαμβάναμε την επίθεση στο β αστυνομικό τμήμα Ν.Ιωνίας ότι θα απαντήσουμε δυναμικά αν οι δολοφόνοι τραβήξουν όπλο και πυροβολήσουν […] Έχουμε ευαίσθητα συνειδησιακά αντανακλαστικά και αντιδρούμε έντονα μπροστά στις εγκληματικές προκλήσεις των φρουρών του καθεστώτος και τη μόνιμη ατιμωρησία την οποία απολαμβάνουν» αναφέρει η οργάνωση.

«Γενικευμένη κοινωνική σύγκρουση»

Η οργάνωση αναφέρει πως με τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «σήμανε η λήξη της παραπαίουσας κοινωνικής ομαλότητας» και «έχει γίνει πλέον κατανοητό απ όλους ότι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε αυτούς που συμπορεύονται με το καθεστώς και σε αυτούς που το πολεμούν έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που αναδεικνύουν μια μη αναστρέψιμη κοινωνική και πολιτική ρήξη και προαναγγέλλουν την επερχόμενη γενικευμένη κοινωνική σύγκρουση».

«Ο μόνος τρόπος ν αφοπλιστούν οι μπάτσοι είναι να τους αφοπλίσουν οι επαναστάτες και ο ένοπλος λαός» τονίζει η οργάνωση και σημειώνει πως ο «μπάτσος που σημάδεψε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έδωσε τη χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη κοινωνική ανοχή απέναντι στα αναρίθμητα εγκλήματα της οργανωμένης πολιτικής και οικονομικής εξουσίας».

Απειλή κατά του ειδικού φρουρού

Αφού γίνεται εκτενής αναφορά σε περιπτώσεις όπου «το οπλισμένο χέρι μπάτσου δολοφονεί εν ψυχρώ», η οργάνωση εξαπολύει ευθεία απειλή κατά του ειδικού φρουρού από τα πυρά του οποίου σκοτώθηκε ο 16χρονος. «Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας η παραμονή του στη φυλακή. Τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας…» γράφει.

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης, η οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει καταντήσει γελοία και κενή νοήματος η φράση ότι «η ανθρώπινη ζωή αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό». «Για ποια αξία της ανθρώπινης ζωής μιλάνε όταν έμμεσα δολοφονούν χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους».

«Την αξία της δικιάς μας ζωής θα υπερασπιστούμε στρεφόμενοι εναντίον αυτών που καθημερινά και με κάθε τρόπο την ξεφτιλίζουν, την απαξιώνουν και στο τέλος την αφαιρούν» γράφει ο Επαναστατικός Αγώνας.

«Πολιτική επιλογή» η επίθεση στα Εξάρχεια

Η οργάνωση περιγράφει λεπτομερώς το χρονικό της επίθεσης κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, στις 5 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για «πολιτική επιλογή» ως απάντηση στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Γι αυτό, σημειώνεται στην προκήρυξη, επελέγη η συγκεκριμένη περιοχή των Αθηνών.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι μετά την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε ο 21χρονος αστυνομικός, οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ, κοντά στο σημείο της επίθεσης, δεν βγήκαν για να απαντήσουν και να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους.

«Υποθέτουμε ότι θα έπεσαν στο πάτωμα της κλούβας για να προφυλάξουν το τομάρι τους» αναφέρει η οργάνωση, χαρακτηρίζοντάς τους αστυνομικούς «άνανδρους», «δειλούς» και «οπλισμένες κότες», που «σκοτώνουν άοπλους και πυροβολούν πισώπλατα».

Η επίθεση στου Γουδή

Αναφορικά με την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ στου Γουδή, η οργάνωση διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, λέγοντας ότι η κλούβα χτυπήθηκε από δέκα σφαίρες. «Ας έβγαζαν την χτυπημένη κλούβα στη δημοσιότητα να μετρήσουμε τις τρύπες» συνεχίζει, υποστηρίζοντας ακόμα πως η αστυνομία αποσιώπησε το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε και όπλο τύπου ΜΡ5.

Απαντώντας στις κατά καιρούς αναφορές ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από την οργάνωση, ο Επαναστατικός Αγώνας κάνει λόγο για «πολιτική εφησυχασμού της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως των Αμερικανών».

Επίθεση στα πολιτικά κόμματα

Στο κείμενο της προκήρυξης, η οργάνωση στρέφεται κατά της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων. Για την κυβέρνηση αναφέρει πως καταδίκασε τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου «για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας», ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, αφού «επί ΠΑΣΟΚ έχουν σκοτωθεί ο Καλτεζάς αλλά και οι περισσότεροι νεκροί της δημοκρατικής μεταπολίτευσης».

Σκληρή επίθεση εξαπολύει επίσης κατά του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς το «από τους πιο συνεπείς στυλοβάτες του καπιταλιστικού καθεστώτος» και κόμμα «αντιεξεγερτικό, αντεπαναστατικό και αντεργατικό», αλλά και κατά του Συνασπισμού -«την πιο χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού χαμαιλεοντισμού, καιροσκοπισμού και τυχοδιωκτισμού».

Στο τέλος της προκήρυξης, η οργάνωση υποστηρίζει πως «η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν ένα καλό μήνυμα για ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει».

«Όλα στα χέρια των προλετάριων, τίποτα στα χέρια των εξουσιαστών. Μόνο έτσι θα κάνουμε πράξη το πρόταγμα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας» καταλήγει το κείμενο της προκήρυξης.

Αντώναρος: Δεν ασχολούμαι με φληναφήματα

Κληθείς να τοποθετηθεί για την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος δήλωσε πως η βία απ όπου και αν προέρχεται είναι απολύτως καταδικαστέα. «Δεν έχει κανένα δικαιολογητικό λόγο και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να ασχοληθώ με φληναφήματα που περιέχονται σε κείμενα όσων ή κάποιων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χρήση βίας» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο