VIVARTIA Aναθεώρηση του υφισταμένου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» («η VIVARTIA») κατά τη συνεδρίαση του της 26.11.2008 προέβη σε αναθεώρηση του υφισταμένου επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρίας, το οποίο είχε ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό την 25.10.2007. Η αναθεώρηση αυτή κατέστη αναγκαία κυρίως επειδή η προβλεφθείσα στο εν λόγω επιχειρηματικό σχέδιο […]
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «VIVARTIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» («η VIVARTIA») κατά τη συνεδρίαση του της 26.11.2008 προέβη σε αναθεώρηση του υφισταμένου επιχειρηματικού σχεδίου της Εταιρίας, το οποίο είχε ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό την 25.10.2007.
Η αναθεώρηση αυτή κατέστη αναγκαία κυρίως επειδή η προβλεφθείσα στο εν λόγω επιχειρηματικό σχέδιο αξιοποίηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου με τη μορφή της τιτλοποίησης μέχρι του ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αποτελούσε μία από τις βασικές παραδοχές αυτού, δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, πιθανή λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας.
Κύρια χαρακτηριστικά του αναθεωρημένου επιχειρηματικού σχεδίου είναι η δυναμική ανάπτυξη των πωλήσεων και της κερδοφορίας του Ομίλου ως αποτέλεσμα της οργανικής ανάπτυξης και της περαιτέρω διεθνοποίησης των εργασιών του Ομίλου.
Τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ομίλου κατά την διάρκεια της επόμενης πενταετίας αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:
Μεγέθη σε εκατ. ?
Ε 2008
Π 2009
Π 2010
Π 2011
Π 2012
Π 2013
CAGR
Κύκλος Εργασιών
1.458
1.731
1.909
2.136
2.403
2.672
12,9%
ΚΠΦΤΑ (EBITDA)
155
186
208
256
303
332
16,5%
Περιθώριο ΚΠΦΤΑ
10,6%
10,7%
10,9%
12,0%
12,6%
12,4%
Κέρδη ανά μετοχή
0,08
0,26
0,40
0,85
1,16
1,36
75,0%
Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο της VIVARTIA ενημερώθηκε ότι ο βασικός μέτοχος της, «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της VIVARTIA Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τον επιχειρηματικό όμιλο «OLAYAN GROUP» ευρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας, η οποία θα μπορεί να καταλήξει ακόμη και στην απόκτηση αυξημένης μειοψηφικής συμμετοχής στη VIVARTIA από την εν λόγω ομάδα επενδυτών.
Στα πλαίσια της εν λόγω συμφωνίας, λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη των σχετικών συζητήσεων καθώς και τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να προταθεί στα αρμόδια όργανα της VIVARTIA η διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας