Η ΚΠΡ έκανε την έκπληξη της ημέρας στο Carling Cup καθώς απέκλεισε την Αστον Βίλα, επικρατώντας εκτός έδρας. Το εισιτήριο της πρόκρισης πήρε και η Τσέλσι, κάνοντας μάλιστα επίδειξη δύναμης με 4-0 επί της Πόρτσμουθ.
ΗΚΠΡ έκανε την έκπληξη της ημέρας στο Carling Cup καθώς απέκλεισε την Αστον Βίλα, επικρατώντας εκτός έδρας.Το εισιτήριο της πρόκρισης πήρε και ηΤσέλσι, κάνοντας μάλισταεπίδειξη δύναμης με4-0 επί τηςΠόρτσμουθ.
Η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με πέναλντι του Λάμπαρντ στο 36 και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Μαλουντά λίγο πριν λήξει το ημίχρονο. Στο 49 Ο Λάμπαρντ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και έκανε το 3-0 για την ομάδα του. Το 4-0 έκανε ο Καλού στο 64 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Τσέλσι.Αστον Βίλα – ΚΠΡ 0-1 (58 Στιούαρντ)
Αν και υπήρχε μεγάλη διαφορά στη δυναμικότητα των δύο ομάδων, στο πρώτο ημίχρονο, αυτό δεν φάνηκε καθόλου, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 0-0. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο άντεξαν στην πίεση της Βίλα, αλλά προηγήθηκαν στο 58 με τον Στιούαρντ. Τελικά κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το γκολ μέχρι το τέλος και να πάρουν μία μεγάλη πρόκριση.
Αλλο ένα παιχνίδι στο οποίο δεν σημειώθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 53 η Γουίγκαν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με με τον Κάτερμολ να ανοίγει το σκορ. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και έκαναν το 1-1 με τον Γουόλτερς στο 61. Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Καπό έκανε το 1-2 και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Γουίγκαν. Το 1-3 έκανε ο Σάρνερ στο 70 και κάπου εκεί τελείωσε η υπόθεση πρόκριση. Στις καθυστερήσεις ο Καμαρά έκανε το 1-4.
Νιουκάστλ – Τότεναμ 1-2 (62 Παβλιουτσένκο, 66 Ο Χάρα)
Οι δύο ομάδες μπορεί να διαθέτουν παίκτες παγκοσμίας κλάσης, αλλά στο πρώτο ημίχρονο κάθε άλλο παρά το απέδειξαν και έμειναν στο 0-0. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 62 ο Παβλιουτσένκο, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Τότεναμ και έκανε το 0-1. Στο 66 ήρθε ο Ο Χάρα να κάνει το 0-2 και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του. Το μόνο που κατάφερε η Νιουκάστλ, ήταν να μειώσει σε 1-2 στις καθυστερήσεις με τον Όουεν.
Μπλάκμπερν – Έβερτον 1-0 (10 Ολσον)
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν 1-0 στο 10 με τον Ολσον. Τίποτα δεν άλλαξε στα μέχρι το τέλος του ματς και οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση.
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.