Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ιταλική Ίντερ, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του 2oυ ομίλου του Champions League, είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο η ιταλική ομάδα έχει ελληνικό παρελθόν...
Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την ιταλική Ίντερ, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του 2oυ ομίλου του Champions League, είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.
Στο παρελθόν η ομάδα του Μιλάνου έχει αντιμετωπίσει μόνον μία ελληνική ομάδα σε επίσημες διοργανώσεις, την ΑΕΚ, τόσο για το Κύπελλο Πρωταθλητριών όσο και για το Κύπελλο UEFA.
Σε αυτά τα ματς οι Ιταλοί είχαν πετύχει συνολικά τέσσερις νίκες, έναντι μιας της «Ένωσης», ενώ άλλο ένα ματς έληξε ισόπαλο.
Ήταν πριν από έξι χρόνια, στην τελευταία επίσκεψή τους επί ελληνικού εδάφους, όταν οι «νερατζούρι» απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από την «Ένωση», η οποία είχε προηγηθεί 2-1 με γκολ του σημερινού προέδρου της, Ντέμη Νικολαΐδη.
Συνδετικός κρίκος των Ιταλών με τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος «θήτευσε» στην ομάδα του Μιλάνου το διάστημα 2003-2005.
Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο 43χρονος Ισπανός Μεχούτο Γκονζάλες, ο οποίος «σφυρίζει» για δεύτερη φορά σε αγώνα των «πράσινων», αφού τον Φεβρουάριο του 2003 διηύθυνε τον νικηφόρο με 3-0 αγώνα του Παναθηναϊκού εναντίον της Άντερλεχτ για το Κύπελλο UEFA.
Ο Ισπανός ρέφερι έχει επίσης διευθύνει τα εξής ματς ελληνικών ομάδων:
9/10/2004: Ουκρανία-Ελλάδα 1-1 Προκριματικά Μουντιάλ 8/12/2004: Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 3-1 Champions League 17/10/2007: Τουρκία-Ελλάδα 0-1 Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 5/3/2008: Τσέλσι-Ολυμπιακός 3-0 Champions League
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έφερε ως παράδειγμα την ομάδα επι ημερών του Ποστέκογλου προκειμένου να εξηγήσει πώς θέλει να παίζει η Τότεναμ προκειμένου να πετύχει τη σωτηρία της.
H ήττα της Άρσεναλ με 1-2 από τη από την Μπόρνμουθ έβαλε για τα καλά στο... κόλπο της κατάκτησης του πρωταθλήματος τη Μάντσεστερ Σίτι. Το πρόγραμμα των δυο διεκδικητών ως το φινάλε της Premier League.