Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Οταν ο Μέσι νίκησε τον «Ρόνι»… πήγε τελικό

Οταν ο Μέσι νίκησε τον «Ρόνι»… πήγε τελικό

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε τον Ροναλντίνιο στον σπουδαίο αγώνα για τους «4» του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου και η Αργεντινή επικράτησε 3-0 της Βραζιλίας. Ο βιρτουόζος μέσος της Μπαρτσελόνα μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πρόσφερε τα μέγιστα στο θρίαμβο της ομάδα του. Ετσι, η Νιγηρία που νωρίτερα είχε ξεπεράσει εύκολα (4-1) το εμπόδιο του Βελγίου στον πρώτο ημιτελικό, θα έχει αντίπαλο την «μπιανκοσελέστε» στον μεγάλο τελικό.

102

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε τον Ροναλντίνιο στον σπουδαίο αγώνα για τους «4» του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου και η Αργεντινή επικράτησε 3-0 της Βραζιλίας. Ετσι, η Νιγηρία που νωρίτερα είχε ξεπεράσει εύκολα (4-1) το εμπόδιο του Βελγίου στον πρώτο ημιτελικό, θα έχει αντίπαλο την «μπιανκοσελέστε» στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο (23/8).

Αργεντινή-Βραζιλία 3-0

Η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των ανδρών και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατάκτησε στην Αθήνα το 2004, καθώς στον δεύτερο χρονικά σημερινό ημιτελικό θριάμβευσε επί της Βραζιλίας με 3-0.

Η «μπιανκοσελέστε» άνοιξε το σκορ με τον Σέρχιο Αγουέρο στο 52ο λεπτό. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε κάνει ένα μέτριο τουρνουά, διπλασίασε τα τέρματά του στο 58΄, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Ρικέλμε, στο 76.

Κόκκινες: 81΄ Λούκας, 84΄ Τιάγκο Νέβες

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σέρχιο Μπατίστα): Ρομέρο, Γκαράι, Μονζόν, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ρικέλμε (90΄+ Σόσα), Ντι Μαρία, Παρέχα, Μασεράνο, Μέσι, Αγουέρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ρέναν, Ραφίνια, Αλεξ Σίλβα, Ερνάνες (61΄ Τιάγκο Νέβες), Μαρσέλο, Αντερσον, Λούκας, Ροναλντίνιο, Μπρένο, Ντιέγκο (71΄ Τζο), Σόμπις (61΄ Πάτο).

Νιγηρία-Βέλγιο 4-1

Η Νιγηρία προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, καθώς στον πρώτο ημιτελικό, που διεξήχθη στη Σανγκάη, επικράτησε του Βελγίου με 4-1.

Τα τέρματα της αφρικανικής ομάδας σημείωσαν οι Αντεφέμι (17΄), Ογκμπούκε (59΄, 72΄) και Οκόνκβο (78΄), ενώ για το Βέλγιο μείωσε ο Σιμάν στο 88ο λεπτό.

Στον τελικό του Σαββάτου (23/8) η Νιγηρία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, 12 χρόνια μετά την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Σαμσόν Σιασία): Βανζέκιν, Οκόνκβο, Απαμ, Αντελέγιε, Ογκμπούκε (73΄ Αϊζακ), Καϊτά, Ομπίνα, Αζιλόρε (46΄ Εκπο), Οκορόνκβο (57΄ Ανιτσέμπε), Αντεφέμι, Οντεμβινγκί.

ΒΕΛΓΙΟ (Ζαν-Φρανσουά Ντε Σαρτ): Μπέιλι, Ντε Ρούβερ, Ποκονιόλι, Ντε Μουλ (75΄ Μουλέμο), Αρούν, Σιμάεϊς, Μιραλάς (75΄ Σιμάν), Βερτόνγκεν, Μάρτενς (63΄ Οφόε), Βάντεν Μπόρε, Ντεμπέλε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies