Το Μάιο του 2010 η τελευταία αποστολή διαστημικού λεωφορείου
Η NASΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις τελευταίες αποστολές των διαστημικών λεωφορείων πριν αποσυρθούν οριστικά. H τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί με το Endeavour στις 31 Μαΐου 2010 για τη μεταφορά ανταλλακτικών συστημάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
36
Η NASΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις τελευταίες αποστολές των διαστημικών λεωφορείων πριν από την οριστική απόσυρσή τους.
Η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί με το Endeavour στις 31 Μαΐου 2010 για τη μεταφορά ανταλλακτικών συστημάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Συνολικά δέκα αποστολές απομένουν μέχρι να παροπλιστεί ο στόλος της NASA, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση Μπους στον απόηχο της τραγωδίας του Columbia το Φεβρουάριο του 2003.
Μετά το 2010 οι ΗΠΑ δεν θα έχουν τη δυνατότητα επανδρωμένων αποστολών για τουλάχιστον οέντε χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της κάψουλας Orion και των πυραύλων Ares που θα μεταφέρουν τους Αμερικανούς αστροναύτες πίσω στη Σελήνη.
Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η υπηρεσία περιλαμβάνει πέντε αποστολές φέτος, πέντε το 2009 και τρεις το 2010. Ορισμένα μέλη του Κογκρέσου ζητούν να προστεθεί στο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον μία ακόμα πτήση, προκειμένου να μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Αλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, κόστους 1,6 δισ. δολαρίων.
Η επόμενη φετινή αποστολή προγραμματίζεται για τις 8 Οκτωβρίου με αντικειμενικό στόχο τη συντήρηση του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς «τρώει» τα θεμέλια της ευρωπαϊκής παραγωγής τροφίμων και οχημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442