Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πτώση 38% στο Χρηματιστήριο το πρώτο εξάμηνο, απώλειες έως 48% στα blue chips

Πτώση 38% στο Χρηματιστήριο το πρώτο εξάμηνο, απώλειες έως 48% στα blue chips

Τη μεγαλύτερη πτώση έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε στα 121 από 196 δισ. ευρώ, ενώ τις υψηλότερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες και άλλες εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης.

27

Τη μεγαλύτερη πτώση έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε στα 121 από 196 δισ. ευρώ, με τον γενικό δείκτη να κατρακυλά στις 3.300 μονάδες, από 5.300 στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνουν Τα Νέα του Σαββατοκύριακου, στις διεθνείς αγορές το πρώτο εξάμηνο, η πτώση του Dow Jones ανήλθε σε 13%, του S&Ρ-500 σε 11%, του DΑΧ σε 20%, του Cac σε 21% και του FΤSΕ στο Λονδίνο σε 13%.

Οι ελληνικές μετοχές σημείωσαν απώλειες έως 75% το πρώτο εξάμηνο, από τις οποίες 85 υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών και 20 σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, οι 20 μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασαν το πρώτο εξάμηνο έως 48%.

Συνολικά, περισσότερες από 130 μετοχές (από τις 300 του ΧΑ) υφίστανται φέτος πτώση που ξεπερνά το 30%, ενώ σχεδόν 200 μετοχές χάνουν πάνω από 20% της αξίας τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο