Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βραζιλία, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει το δεξιό μπακ της Φλουμινένσε, Γκάμπριελ. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη είναι 1.3 εκ. ευρώ, με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, να είναι διατεθειμένος να την καταθέσει για να τον αποκτήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βραζιλία, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει το δεξιό μπακ της Φλουμινένσε, Γκάμπριελ.
Ο 27άχρονος αμυντικός αναδείχθηκε ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος που τελείωσε, ενώ φαίνεται να είναι προσωπική επιλογή του Τεν Κάτε, ο οποίος ενθουσιάστηκε βλέποντας τον σε DVD.
Ο παίκτης θα αγωνιστεί την Τετάρτη (2/7) στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες εναντίον της Λίγκα Ντε Κίτο απο το Εκουαδόρ και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να έρθει στην Ελλάδα με τον μάνατζερ του για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Η ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη είναι 1.3 εκ. ευρώ, με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, να είναι διατεθειμένος να την καταθέσει για να τον αποκτήσει.
Η περίπτωση του Γκάμπριελ δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Βύντρα, ο οποίος αν μείνει θα υπολογίζεται ως κεντρικός αμυντικός και ως μπακ απ για τα δύο άκρα της άμυνας.
Ο βραζιλιάνος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του απο την Σάο Πάουλο, στην οποία έπαιξε για τέσσερα χρόνια. Μετά από ένα σύντομο αλλά γεμάτο πέρασμα ενός έτους από την Φλουμινένσε, στο οποίο σκόραρε 13 φορές σε 37 αγώνες, δοκίμασε την τύχη του στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ισπανία και την Μάλαγα.
Εκεί ήταν συμπαίκτης με έναν άλλο πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Μπόβιο. Η παρουσία του στην Ευρώπη δεν ήταν η αναμενόμενη και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Παίζοντας στην Κρουζέιρο και την Φλουμινένσε, ο Γκάμπριελ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το βραβείο του καλύτερου μπακ του πρωταθλήματος για το 2007.
Η Μάιντς πήρε μεγάλο προβάδισμα με το 2-0 κόντρα στο Στρασβούργο ενώ Κρίστας Πάλας και Σαχτάρ επικράτησαν με 3-0 κόντρα σε Φιορεντίνα και Άλκμααρ αντίστοιχα.