Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
«Ερυθρόλευκο» κόλπο για να «κλέψει» τον Εντού

«Ερυθρόλευκο» κόλπο για να «κλέψει» τον Εντού

Πρόταση ύψους 3 εκ. ευρώ κατέθεσε ο Ολυμπιακός στη Μπέτις για την απόκτηση του Bραζιλιάνου επιθετικού, Εντού, όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύ-ματα. O παίκτης μπορεί να κάνει χρήση του άρθρου 17.1 της FIFA, που του επιτρέπει να εξαγοράσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του και να πάει σε ομάδα άλλης χώρας.
-Διαφορά με Παβόν, νέα σκέψη για Αβραάμ

89

Πρόταση ύψους 3 εκ. ευρώ κατέθεσε ο Ολυμπιακός στην Μπέτις για την απόκτηση του βραζιλιάνου επιθετικού, Εντού, όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Diario de Sevilla», ο Εντού σκέφτεται να κάνει χρήση του άρθρου 17.1 της FIFA περί μεταγραφών, που επιτρέπει σε έναν παίκτη να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, για να πάρει μεταγραφή σε ομάδα άλλης χώρας, αν είναι ήδη δύο χρόνια στην ομάδα και είναι πάνω από 28 χρονών, όπως ισχύει στην περίππτωση του Βραζιλιάνου.

Για να μείνει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αποζημιώσει την ομάδα του με το ποσό που θα είχε λαμβάνειν μέχρι την εξάντληση του συμβολαίου του, καθώς και με το ανάλογο μερίδιο του ποσού που είχε καταβάλλει η ομάδα όταν τον αποκτούσε.

Αυτός είναι και ο πιο «ανώδυνος» τρόπος για να έρθει στους πρωταθλητές, καθώς η ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη, που λήγει του χρόνου, ανέρχεται στα 30 εκ. ευρώ!

Ο πρώτος που είχε χρησιμοποιήσει αυτό το «τρικ» ήταν τον Μάιο του 2006, ο Σκοτσέζος ποδοσφαιριστής της Χαρτς, Αντι Γουέμπστερ για να πάρει μετραγραφή στην Γουίγκαν.

Βέβαια, όλο αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται από τον μάνατζερ του παίκτη, Χοσέ Φουέντες, ως «μοχλός πίεσης» για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Μπέτις με τους οικονομικούς όρους του ποδοσφαιριστή…

Η Μπέτις δεν έχει ακόμα απαντήσει στον Ολυμπιακό, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν στον παίκτη 2 εκ. ευρώ ετησίως για τριετές συμβόλαιο!

Η ισπανική ομάδα από την πλευρά της έχει ήδη προσεγγίσει τον Εντού για να επεκτείνει το συμβόλαιο του προσφέροντας του 1,3 εκ. ευρώ, με την πλευρά του παίκτη να ζητάει 1,8 εκ., ποσό το οποίο κρίθηκε υπερβολικό από τη διοίκηση των «βερδιμπλάνκος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies