Πάνω από 10.500 αναφορές δέχθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη το 2007
Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχθηκε 10.611 αναφορές πολιτών κατά το 2007 (15,82% περισσότερες από πέρυσι) σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής, με την πρωτιά στους δήμους, στη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής, στους φορείς κυρίας ασφάλισης, στις νομαρχίες, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Οικονομίας.
28
Ο Συνήγορος του Πολίτηδέχθηκε 10.611 αναφορές πολιτών κατά το 2007 (15,82% περισσότερες από πέρυσι) σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής, με την πρωτιά στους δήμους, στη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής, στους φορείς κυρίας ασφάλισης, στις νομαρχίες, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Οικονομίας.
Από τις 5.839 αναφορές των οποίων η κατ ουσία διερεύνηση περατώθηκε, το 98,61% αφορά προβλήματα κακοδιοίκησης και οι πολίτες θίγουν προβλήματα προσβολής των δικαιωμάτων του παιδιού από ιδιώτες. Το 85,48% των υποθέσεων επιλύθηκαν υπέρ του πολίτη, το 7,84% δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν εξαιτίας κενών στη νομοθεσία και οργανωτικών αδυναμιών ή δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.
Ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και τις διαμαρτυρίες ομοφυλόφιλων για τον αποκλεισμό τους από αυτό, αφού ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου, πρόσθεσε ότι η χώρα μας, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θα πρέπει να εξαλείψει τις αθέμιτες διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Βουλγαρία: Ο φιλορώσος Ρούμεν Ράντεφ προηγείται στις εκλογές, σύμφωνα με τα exit polls
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)





















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442