Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Πάγωμα» της ρύθμισης για το «πλαφόν» του 20% στις ΔΕΚΟ ζητεί η Κομισιόν

«Πάγωμα» της ρύθμισης για το «πλαφόν» του 20% στις ΔΕΚΟ ζητεί η Κομισιόν

Να μην θέσει σε εφαρμογή τη ρύθμιση με την οποία περιορίζεται στο 20% η συμμετοχή ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο των ΔΕΚΟ, ζητεί από την κυβέρνηση ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά Τσάρλς ΜακΚρίβι.

27

Να μην θέσει σε εφαρμογή τη ρύθμιση με την οποία περιορίζεται στο 20% η συμμετοχή ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο των ΔΕΚΟ, ζητεί από την κυβέρνηση ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά Τσάρλς ΜακΚρίβι.

Σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ. ΜακΚρίβι είπε, μεταξύ άλλων, ότι έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει σε εφαρμογή το νόμο με τον οποίο αν κάποιος ιδιώτης επενδυτής θέλει να εισέλθει σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με ποσοστό μεγαλύτερο του 20% θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ.

Σε παλαιότερη επιστολή της, ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή φέρεται να διατυπώνει 17 ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την διαδικασία που ακολούθησε για τη συγκεκριμένη ρύθμιση και αν υπάρχει νόμος που καθορίζει ποιες υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις είναι «στρατηγικής σημασίας».

Από την πλευρά, πάντως, του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δηλώνουνότι η Αθήνα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και ότι το θέμαπαραμένει «ανοικτό».

Αποχώρηση προσωπικού με κίνητρα στον ΟΤΕ

Εν τω μεταξύ,ο OTE ανακοίνωσε την Πέμπτησήμερα ότι υπογράφηκε συλλογική σύμβαση εργασίας (αποχώρηση με κίνητρα), σύμφωνα με την οποία στους υπαλλήλους που θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης λόγω 35ετίας ή ορίου ηλικίας δίνονται κίνητρα αποχώρησης 5.000 έως 40.000 ευρώ, εφόσον ο υπολειπόμενος χρόνος υπηρεσίας τους μέχρι την ημερομηνία υποχρεωτικής αποχώρησής τους είναι αντίστοιχα από ένα έως πέντε έτη.

Η σύμβαση αφορά σε περίπου 200 εργαζόμενους. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κατατίθενται στο διάστημα 3 έως 21 Μαρτίου 2008, ενώ η αποχώρηση των εργαζομένων που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος θα αρχίσει στις 11 Απριλίου 2008 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι προγράμματα αποχώρησης με κίνητρα εφαρμόζονται κάθε χρόνο στον ΟΤΕ από το 1996 και δεν σχετίζονται με το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων που υλοποιήθηκε την περίοδο 2005-2006.

* O OTE ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυπριακήCyprus Trading Corporation έχει συμφωνήσει να αποκτήσειτο σύνολο των συμμετοχών του ΟΤΕ στις εταιρείες OTENET Κύπρου Ltd και OTENET Telecommunications Ltd αντί του συνολικού ποσού των 3,9 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο