Χωρίς μεγάλο ντέρμπι αλλά με αγώνες πρεστίζ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Ύστερα από το Champions League οι κορυφαίες ομάδες επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματά τους, με στόχο να ανέβουν ψυχολογικά αλλά και... βαθμολογικά. Η Ϊντερ ταξιδεύει στη Γένοβα, η Μάντσεστερ στο Νιούκαστλ και η Αρσεναλ στο Μπίρμιγχαμ, ενώ η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Χετάφε σε αγώνα μονόδρομο.
Ύστερα από το Champions League οι κορυφαίες ομάδες επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματά τους, με στόχο να ανέβουν ψυχολογικά αλλά και… βαθμολογικά. Η Ίντερ ταξιδεύει στη Γένοβα, η Μάντσεστερ στο Νιούκαστλ και η Αρσεναλ στο Μπίρμιγχαμ, ενώ η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Χετάφε σε αγώνα μονόδρομο.
Στο campionato…
Το Champions League… πλήγωσε την Ιντερ, αλλά υπάρχει και ιταλικό πρωτάθλημα, όπου οι «νερατζούρι» βαδίζουν ολοταχώς προς την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ταξιδεύει την Κυριακή στη Γένοβα, για να αντιμετωπίσει τη Σαμπντόρια στο πλαίσιο της 24ης ημέρας του campionatο, με στόχο να διατηρήσει το αήττητο στο εφετινό πρωτάθλημα και το προβάδισμα των έντεκα βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ιβάν Κόρντομπα, που τραυματίστηκε την Τρίτη στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, δεν θα ενισχύσει την ομάδα του και υπάρχουν φόβοι ότι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής διεξάγεται στο «Ολίμπικο», όπου η δεύτερη Ρόμα υποδέχεται την τέταρτη Φιορεντίνα. Οι «τζιαλορόσι» έχουν καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ρεάλ στο Champions League, αλλά θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο Μαντσίνι και (πιθανότατα) τον τραυματία Ζουάν.
Οι «βιόλα» πέρασαν άνετα στους «16 του Κυπέλλου UEFA, αλλά ο βασικός τους στόχος παραμένει η έξοδος στο Champions League της επόμενης περιόδου και απειλούνται από τη Μίλαν. Η τελευταία υποδέχεται στο «Μεάτσα» την Παλέρμο, ενώ η τρίτη Γιουβέντους ταξιδεύει στο νότο για να αντιμετωπίσει την προτελευταία Ρετζίνα, με αμφίβολους τους τραυματίες Μπουφόν και Ιακουίντα.
Τη Χετάφε υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής η Ρεάλ, στο πλαίσιο της 25ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Μπερντ Σούστερ, που προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, μία στο πρωτάθλημα από τη Μπέτις και μία στο Champions League από τη Ρόμα.
Οι «μερένγκες» είδαν τη διαφορά τους από τη Μπαρτσελόνα να μειώνεται στους πέντε βαθμούς, όμως το απόλυτο νικών που απολαμβάνουν φέτος στο «Μπερναμπέου» δύσκολα θα σπάσει απέναντι στη συμπολίτισσά τους.
Ο Σούστερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που έβγαλε από την αφάνεια τα προηγούμενα χρόνια και την έφτασε πέρυσι ως τον τελικό του κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη.
Ακόμη ευκολότερη αποστολή αναμένεται να έχει η Μπαρτσελόνα, που φιλοξενεί στο «Καμπ Νου» την ουραγό Λεβάντε και θέλει να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Οι Καταλανοί «καθάρισαν» την Τετάρτη την πρόκριση στα προημτιελικά του Champions League, νικώντας 3-2 στη Γλασκώβη τη Σέλτικ, και αθόρυβα δείχνουν να φορμάρονται την κατάλληλη χρονική στιγμή, προκειμένου να διεκδικήσουν τους τίτλους στους οποίους στοχεύουν.
Η τρίτη Βιγιαρεάλ, μετά τον αποκλεισμό της από τους «16» του Κυπέλλου UEFA, ταξιδεύει στο Μπιλμπάο για να αντιμετωπίσει την Αθλέτικ, ενώ η τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης παίζει στην Παμπλόνα με την Οσασούνα. Ο αποκλεισμός από τη Μπόλτον στο Κύπελλο UEFA, μαζί με την εντός έδρας ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχουν «βαρύνει» υπεβολικά το κλίμα στους «ροχιμπλάνκος», με τον Χαβιέ Αγκίρε να αμφισβητείται έντονα.
Η Εσπανιόλ παίζει στο «Ριαθόρ» με τη Λα Κορούνια, ενώ η ανεβασμένη Σεβίλη υποδέχεται τη Σαραγόσα, με στόχο να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πρώτη τετράδα.
Την ουραγό του σαμπιονά Μετζ, υποδέχεται η Λιόν, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και έχει την ευκαιρία να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν τον «ιδανικό» αντίπαλο για τους «Λιονέ» στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς οι εξάκις πρωταθλητές διανύουν περίοδο αγωνιστικής κάμψης.
Παράλληλα, η Μπορντό που μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου, φιλοξενεί την Λιλ και είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών, ενώ η Νανσί υποδέχεται την Λανς και θέλει την νίκη για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης.
Επίσης, η Μαρσέιγ που αθόρυβα έφτασε στις πρώτες θέσεις δοκιμάζεται στην έδρα της Τουλούζ, ενώ η Βαλανσιέν φιλοξενεί την Λε Μαν σε μία ανοικτή αναμέτρηση. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
«Παγίδες» για τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, κρύβει το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής. Ούτως ή άλλως, οι αναμετρήσεις πρωταθλήματος που έπονται αυτών του Champions League, είναι πάντοτε επικίνδυνες κι αυτό ισχύει για την Αρσεναλ που αγωνίζεται στην έδρα της Μπέρμιγχαμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φιλοξενείται στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από τη Νιούκαστλ.
Η αντίπαλος των «κανονιέρηδων» βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και έως το τέλος του πρωταθλήματος θα διεκδικεί κάθε βαθμό, ενώ η Νιούκαστλ δεν νιώθει ασφαλής και παράλληλα, με τον Κέβιν Κίγκαν στον πάγκο της, θέλει να κερδίσει ένα «μεγάλο» ματς για να βελτιωθεί η ψυχολογία της.
Οσον αφορά στις ομάδες που διεκδικούν την τέταρτη θέση και τη συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης περιόδου, η Λίβερπουλ με το ηθικό στα ύψη μετά το 2-0 επί της Ίντερ, υποδέχεται τη Μίντλεσμπρο.
Το πολύ σπουδαίο ματς, ωστόσο, είναι αυτό της Δευτέρας ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Έβερτον, που θα αποτελέσει κριτήριο για το ποια από τις δύο ομάδες θα μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου».
Τέλος, μάχες «επιβίωσης» δίνουν η Φούλαμ και η Γουϊγκαν, που υποδέχονται τη Γουέστ Χαμ και τη Ντέρμπι αντίστοιχα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, ίσως αποδειχθεί καταδικαστικό για τις γηπεδούχους.
Ένα από τα πιο «χορταστικά» ημίχρονα που έχουμε δει φέτος έλαβε χώρα στο Μόναχο, καθώς Μπάγερν και Ρεάλ σημείωσαν πέντε γκολ σε 45 λεπτά (2-3) στον επαναληπτικό για τους «8» του Champions League.
Με 4 γκολ του Ζαλάνκι και από 3 των Κάκαρη, Νικολαΐδη και Παπαναστασίου, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με με 22-13 τον Πανιώνιο εκτός έδρας και πέτυχε την 21η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 πόλο.
Ο Γκιουλέρ επωφελήθηκε από το «δώρο» του Νόιερ και άνοιξε το σκορ (1-0) για τη Ρεάλ στα 34 δευτερόλεπτα, όμως ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά από κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 1-1 στο 6′.
Το δεύτερο μέρος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι πράσινοι αρνήθηκαν να βγουν επειδή οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν τη είσοδος στους οπαδούς τους.