Μάλλον δεν είδαμε το ίδιο παιχνίδι, απαντά ο Πεντράθα στις εκτιμήσεις του Λεμονή
Ο διαιτητής Πολατιάν βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων μετά τη λήξη του αγώνα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο «Καυτανζόγλειο». «Μάλλον δεν είδαμε το ίδιο παιχνίδι» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ανχελ Πεντράθα όταν έμαθε την άποψη του Τάκη Λεμονή βάσει της οποίας «ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη».
Ο διαιτητής Πολατιάν βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων μετά τη λήξη του αγώνα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στο «Καυτανζόγλειο». «Μάλλον δεν είδαμε το ίδιο παιχνίδι» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ανχελ Πεντράθα όταν έμαθε την άποψη του Τάκη Λεμονή βάσει της οποίας «ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και άξιζε τη νίκη».
Ειδικότερα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, όντας στην κεντρική θέση του πάνελ, δεχόταν ερωτήσεις για τουλάχιστον 15 λεπτά! Ήταν ωστόσο απόλυτος σε ό,τι αφορούσε στη διαιτησία. Για παράδειγμα, όταν του ζητήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση περί… πάμπερς.
«Είπα ότι πρέπει να πάψει να υπάρχει η εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός έχει διαιτησία, κάτι που δεν ισχύει. Δεν σχολίασα όμως τις φάσεις του περασμένου αγώνα, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Σε ότι αφορά τα πάμπερς, στη ζωή είναι καλό να έχουμε και λίγο χιούμορ».
Εν συνεχεία τέθηκε το θέμα της χρονικής διάρκειας του αγώνα, καθώς είναι βέβαιο ότι δεν… παίχθηκαν 90 λεπτά ποδοσφαίρου.
«Δεν μπορώ να έχω γνώμη γιατί διακόπηκε 3-4 φορές και δεν ξέρω τι πρόθεση είχε ο διαιτητής. Ρωτήστε τον διαιτητή και τους παίκτες του Ηρακλή που μιλούσαν μαζί του κατά τις διακοπές και βρείτε τους λόγους. Μην ρωτάτε εμένα για αποφάσεις του διαιτητή».
Όσο για τα υβριστικά συνθήματα;
«Είναι ένα άσχημο φαινόμενο, για το οποίο όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Να πούμε δηλαδή στους παίκτες να σηκωθούμε και να φύγουμε;».
Αναφερόμενος στο παιχνίδι, ο προπονητής του Ολυμπιακού έκρινε ότι «ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και κέρδισε δίκαια. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι μέχρι το 40, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ηρακλής έβγαλε κάποιες φάσεις και απέκτησε ψυχολογία.
» Στο δεύτερο ημίχρονο, αντιδράσαμε σωστά μετά το γκολ που δεχθήκαμε, αλλάζοντας τον σχηματισμό μας. Βγήκαμε καλά από τα πλάγια και με σωστές σέντρες βάλαμε δύο γκολ. Νομίζω ότι και στατιστικά αν το δείτε, θα διαπιστώσετε την υπεροχή του Ολυμπιακού. Ο κόσμος αποδοκίμαζε στο πρώτο ημίχρονο γιατί ο Ηρακλής δεν μπορούσε να βγάλει παίκτη πάνω από τη σέντρα».
Ο Τάκης Λεμονής αναφέρθηκε στους Μπελούτσι και Σίσιτς τονίζοντας ότι «θέλουμε να μας δώσουν ταχύτητα και ποιότητα, αλλά ο Σίσιτς είναι νωρίς να κριθεί γιατί μπήκε στην ομάδα σε μια περίοδο όπου υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα».
Ρωτήθηκε επίσης για τη μάχη κατάκτησης του πρωταθλήματος όπου και έκρινε ότι «κάθε προπονητής πιστεύει ότι έχει τη καλύτερη ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο και παρότι έχουμε μια καινούργια ομάδα είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, κυνηγάμε και τον τίτλο».
Επίσης, μίλησε και για τον Κοβάσεβιτς επιβεβαιώνοντας έμμεσα τις πληροφορίες που θέλουν τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον έμπειρου σέντερ φορ για επέκταση της συνεργασίας τους.
«Έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετική θητεία σε μεγάλες ομάδες, ξέραμε όμως και κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα του. Έχει πετύχει πολλά και σημαντικά γκολ. Πριν λίγες ημέρες είπα ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, η παρουσία του στους αγώνες και τις προπονήσεις. Είναι ένας παίκτης που κάθε προπονητής θέλει να τον έχει. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα».
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τον Γιάννη Παπαδόπουλο του Ηρακλή, λογικό ήταν να ερωτηθεί και ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον.
«Είναι από τους παίκτες που δεν παρακολουθούμε μόνο φέτος, αλλά έχει κινήσει το ενδιαφέρον από τη παρουσία του στις εθνικές ομάδες» είπε για να συμπληρώσει τονίζοντας ότι «ο Ολυμπιακός δεν βγήκε επίσημα να πει ότι θέλει τον Παπαδόπουλο και δεν θα σχολιάσω τα δημοσιεύματα».
«Μάλλον δεν παρακολουθήσαμε το ίδιο παιχνίδι» είπε ο Ανχελ Πεντράθα όταν του αναφέρθηκε η εκτίμηση του Τάκη Λεμονή περί ανωτερότητας του Ολυμπιακού.
«Το τελικό αποτέλεσμα ήταν τελείως άδικο. Η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή και δεν αξίζαμε αυτό το αποτελέσματα. Θα πρέπει να δώσουμε 10 στην ομάδα η οποία είχε τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων στις δύσκολες στιγμές».
Ο προπονητής του Ηρακλή σε μια γενικότερη ανάλυση του αγώνα υποστήριξε ότι «περάσαμε ένα δύσκολο πρώτο 20πτο, από το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όμως αποκτήσαμε δυναμική. Συνέβη όμως αυτό που πολλές φορές συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες και ο Ολυμπιακός σκόραρε δύο φορές. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε. Θεωρώ ότι τας καταφέραμε γιατί το γκολ του Γιάντση ήταν καθαρό.
» Μετά το 78 δεν έχω άποψη, διότι δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Ζήτημα να παίχθηκαν 3-4 λεπτά από τα 12 που απέμεναν για την κανονική διάρκεια» είπε και αναφέρθηκε στη διαιτησία:
«Ή θα καθίσεις και θα τελειώσεις το παιχνίδι ή θα φύγεις. Αυτές τις δύο επιλογές έχεις. Το παράξενο δε της υπόθεσης ήταν ότι ενώ ο διαιτητής έπαιρνε την απόφαση να φύγει, μιλούσε με τον τέταρτο διαιτητή και συνέχιζε, αφού δεν είχε αιτία που να δικαιολογεί διακοπή αγώνα. Εμείς θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ως μεγάλη ομάδα».
Ο Ανχελ Πεντράθα εμφανίστηκε βέβαιος για την βελτίωση της ομάδας του, σημειώνοντας ότι «είμαστε μια καινούργια ομάδα η οποία εξελίσσεται. Θα παρουσιαστεί διαφορετική στον δεύτερο γύρο. Αλλωστε, αναμένουμε και την άφιξη τριών παικτών, όμως για αυτά τα ζητήματα θα σας ενημερώσει η διοίκηση» κατέληξε ο Ισπανός.
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.