Πρόστιμα από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λίμνη Κορώνεια
Πρόστιμα συνολικού ύψους 715.700 ευρώ επιβλήθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Κορώνειας. Τα πρόστιμα, όπως τόνισε ο υπουργός Γ.Σουφλιάς αφορούν στη διαχείριση των αποβλήτων τους.
Πρόστιμα συνολικού ύψους 715.700 ευρώ επιβλήθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Κορώνειας.
Τα πρόστιμα, όπως τόνισε ο υπουργός Γ.Σουφλιάς αφορούν στη διαχείριση των αποβλήτων τους, υγρών, στερεών και αέριων.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι θα ενταχθούν στην 4η προγραμματική περίοδο (2007-2013) τα απαραίτητα έργα βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης για τους οικισμούς της λεκάνης Κορώνειας-Βόλβης.
«Οι δήμοι της περιοχής δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποδομή σε αποχετευτικά δίκτυα και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, με αποτέλεσμα σημαντικές ποσότητες ανεπεξέργαστων λυμάτων να καταλήγουν στα νερά της λίμνης.
» Σημειώνεται ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Δήμου Λαγκαδά, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από το 2001, ουδέποτε λειτούργησε λόγω της μη ολοκλήρωσης των έργων σύνδεσής του με το αποχετευτικό δίκτυο» εξήγησε ο κ. Σουφλιάς, για να καταλήξει:
«Οι έλεγχοι στις δραστηριότητες της περιοχής θα είναι συνεχείς και αλλεπάλληλοι και οι κυρώσεις αυστηρότατες».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας