Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Το Ασφαλιστικό μπορεί να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης, λέει ο Γ.Μανώλης

Το Ασφαλιστικό μπορεί να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης, λέει ο Γ.Μανώλης

Επανήλθε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Απαντώντας σε ερώτηση αν το Ασφαλιστικό θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης, απάντησε ότι «εξαρτάται από το Ασφαλιστικό που θα φέρει». Αλλα μέλη της κυβέρνησης ζήτησαν διάλογο.

30

Επανήλθε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Απαντώντας σε ερώτηση αν το Ασφαλιστικό θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης, απάντησε ότι «εξαρτάται από το Ασφαλιστικό που θα φέρει».

Για το θέμα του Ασφαλιστικού ρωτήθηκαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι όλα θα γίνουν χωρίς να θιγούν ασφαλιστικά δικαιώματα.

Διάλογο ζήτησε και ι υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζήμας σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση κινείται με ειλικρίνεια.

Τα κυβερνητικά σχέδια για το Ασφαλιστικό και ειδικότερα οι χειρισμοί του υπουργοί Απασχόλησης Β.Μαγγίνα, αλλά και οι δηλώσεις του Θ.Ρουσόπουλου περί «προνομιούχων», έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους συνδικαλιστές της ΝΔ (ΔΑΚΕ) και σε βουλευτές.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο κ. Μαγγίνας θεωρείται υπεύθυνος και από τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και ηγετικά στελέχη της ΔΑΚΕ για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε ο διάλογος, αλλά και το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση που θα αποτελούσε και αντικείμενο συζήτησης.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης έντονος είναι ο προβληματισμός για την ένταση που έχει δημιουργηθεί και δεν είναι λίγοι οι υπουργοί οι οποίοι στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους θέτουν θέμα αλλαγής της στρατηγικής, διαπιστώνοντας ότι τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η κοινή γνώμη δεν έχει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση έκανε διάλογο και η πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση κακώς επιδεικνύει «τόσο αδιάλλακτη στάση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο