Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσονται οι διαφοροποιήσεις γαλάζιων βουλευτών
Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση γίνονται οι καθημερινές, πλέον, διαφοροποιήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε σημαντικά ζητήματα. Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία προς τη Βουλή βρίσκεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση γίνονται οι καθημερινές, πλέον, διαφοροποιήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε σημαντικά ζητήματα. Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία προς τη Βουλή βρίσκεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Τη Δευτέρα, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σε συνέντευξή του στα Νέα, εξαπέλυσε βολές κατά του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης, Κωνσταντίνου Σταϊκούρα.
«Δεν έχω καμία αντιπαράθεση με τον νέο βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα. Η οποιαδήποτε αντιπαλότητά μας τελείωσε στις εκλογές. Θα μπορούσε να ήταν και γιος μου. Με τον πατέρα του, όμως, που χρησιμοποίησε τη θέση του και τον κομματικό μηχανισμό εις βάρος όλων των άλλων υποψηφίων, θα ήταν ψέματα να πω ότι δεν υπάρχει ενόχληση. Έγινε κάτι που πολιτικά υπήρξε ανήθικο και αντιδεοντολογικό» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Γιαννόπουλος.
Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός δήλωσε «ελεύθερος να εκφράζω την άποψή μου» και πρόσθεσε ότι η «ΝΔ δεν είναι κόμμα σταλινικού τύπου, όπου και η διαφορετικότητα της άποψης να θεωρείται αιρετική διάθεση προς το κόμμα».
Την ίδια ώρα, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, καταφέρθηκε εναντίον του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκου Καραχάλιου.
«Διαβάζω τελευταία τις απόψεις κάποιων κομματικοδίαιτων, κάποιων γραμματέων πολιτικού σχεδιασμού που λένε ότι θα τιμωρηθεί ο ένας βουλευτής και ο άλλος. Μέχρι εδώ. Δεν μπορεί να πάει παραπέρα. Οι κομματικοδίαιτοι και οι κρατικοδίαιτοι σε αυτόν τον τόπο το μόνο που κάνουν είναι μεγάλο πολιτικό κακό» αναφέρει ο κ. Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης άφησε επίσης αιχμές για την περίοδο που υπουργός ήταν ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης. «Εγώ στο ΥΠΠΟ είχα διατάξει τον έλεγχο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης. Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και δεν έχω δει καμία κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Σαφέστατα υπάρχουν προβλήματα που τα καταλογίζουν οι ελεγκτές. Το δεύτερο σημαντικό είναι το θέμα με τις ευθύνες με το συμβάν στην Σαντορίνη στο Ακρωτήρι και εκεί έχει αποσιωποιηθεί το θέμα».
Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ εκφράζει τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να προκριθεί μία λύση σύνθετου ονόματος για την ΠΓΔΜ που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πλειοψηφία της κοινής γνώμης να είναι αντίθετη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε απαντήσεις που είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει νέες δηλώσεις του βουλευτή Πέτρου Τατούλη. Σε ό,τι αφορά καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού για τη διαχείριση δημοσίου χρήματος, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως «αν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία θα υπάρξει και απάντηση».
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του Β.Πολύδωρα απάντησε λέγοντας πως «κάθε βουλευτής έχει την ελευθερία του λόγου του».
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση αν επισπεύδεται η κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, είπε ότι «όχι, δεν επισπεύδεται» και ότι θα γίνει «σε κάποιες εβδομάδες ή σε μήνες, το αργότερο, πάντως στην πρώτη Σύνοδο» της Βουλής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεση του εκλογικού νόμου στη Βουλή αναμένεται μετά τις εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, στις 11 Νοεμβρίου. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πως θα πει κάτι παραπάνω αφού μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
Έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο, είπε ότι «θα αλλάξει στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης και όπως ξέρετε αυτό σημαίνει έως το τέλος της πρώτης Συνόδου της Βουλής».
Σε ερώτηση για τους «αντάρτες» της κοινοβουλευτικής ομάδας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει τη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή εμπιστοσύνη και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν αντάρτες».
Υπογράμμισε, ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση περί πρόωρων εκλογών, πως «η φροντίδα της κυβέρνησης, η οποία έχει πολύ πρόσφατη τη λαϊκή εντολή και τη λαϊκή εμπιστοσύνη, είναι να λύσει τα προβλήματα του τόπου και όχι να ασχολείται με πράγματα, που μπορεί να έχουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά από πλευράς πολιτικής και από πλευράς στόχων δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Επομένως επί σεναρίων δεν απαντώ και δεν χρειάζεται να απαντήσω».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας