Το 20% των παιδιών έχουν ένα λιποθυμικό επεισόδιο μέχρι την ηλικία των 15 ετών
Αθήνα: Τα λιποθυμικά ή συγκοπτικά επεισόδια, στην παιδική ηλικία, είναι ένα θέμα που απασχόλησε του επιστήμονες στην Επιστημονική Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Α' Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Π. & Α. Κυριακού.
Αθήνα: Τα λιποθυμικά ή συγκοπτικά επεισόδια, στην παιδική ηλικία, είναι ένα θέμα που απασχόλησε του επιστήμονες στην Επιστημονική Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Α’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Π. & Α. Κυριακού.
Σύμφωνα λοιπόν με του παιδίατρους το 20% των παιδιών (1 στα 4) έχουν ένα λιποθυμικό επεισόδιο μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
Όπως τόνισε ο Παιδοκαρδιολόγος Δημήτρης Γεωργακόπουλος τα επεισόδια είναι συχνότερα σε εφήβους και παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά μπορεί να εμφανισθούν ακόμα και σε νήπια.
Είναι παροδικό φαινόμενο και οι ασθενείς ανανήπτουν μόνοι τους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τούτοις προκαλεί έντονη ανησυχία και άγχος στο παιδί, τους γονείς, τους δασκάλους και τους συμμαθητές λόγω του συνειρμικού φόβου για αιφνίδιο θάνατο. Η ανησυχία αυτή δικαιολογείται σε σπάνιες περιπτώσεις καρδιακών παθήσεων, τις οποίες πρέπει έγκαιρα να διαγνώσει ο θεράπων ιατρός.
Εμβολιασμός των μαθητών
Στις νέες οδηγίες εμβολιασμών και στην αναγκαιότητα της επέκτασης των εμβολιαστικών προγραμμάτων μέχρι το τέλος της εφηβικής ηλικίας, αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παιδίατρος κυρία Μυρσίνη Μαυρίκου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε πολλοί έφηβοι και ενήλικες προσβάλλονται σήμερα από νοσήματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί με εμβόλια. Αυτό συμβαίνει διότι τα υπάρχοντα εμβολιαστικά προγράμματα δεν στοχεύουν στη βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης των εφήβων.
health.in.gr
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442