Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αμεσα προς ψήφιση τα νομοσχέδια-«εκκρεμότητες» της προηγούμενης Βουλής

Αμεσα προς ψήφιση τα νομοσχέδια-«εκκρεμότητες» της προηγούμενης Βουλής

Την άμεση κατάθεση στη Βουλή των οικονομικών νομοσχεδίων που είχαν αποφασιστεί πριν τη προκήρυξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή. Την ίδια ώρα, η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο δημιουργεί νέα σενάρια για κυβέρνηση 18 μηνών....

30

Οι νομοθετικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, ιδιαίτερα τα οικονομικά νομοσχέδια που είχαν κατατεθεί πριν τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής, συζητήθηκαν στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κ.Καραμανλή.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να κατατεθούν και πάλι τα νομοσχέδια για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τα ακίνητα με την κατάργηση του φόρου κληρονομίας, η σύσταση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και για το νέο διαχειριστικό πλαίσιο για το Δ ΚΠΣ. 

«Όλες οι δεσμεύσεις τις οποίες έχουμε αναλάβει υλοποιούνται στα πλαίσια του νέου προϋπολογισμού» διαβεβαίωσε.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι συζητήθηκαν όλες οι κυβερνητικές προτεραιότητες και κυρίως τα νομοσχέδια που θα πρέπει να κατατεθούν το ταχύτερο δυνατόν στη Βουλή, έτσι ώστε να προχωρήσει με πολύ γοργούς ρυθμούς το κυβερνητικό έργο.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Είναι η απάντηση της κυβέρνησης ότι τις δεσμεύσεις της τις κάνει πράξη, στην επιχειρηματολογία στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Γιώργου Παπανδρέου ότι θα κοροϊδεύαμε τους πολίτες» είπε ο Θ.Ρουσόπουλος.

Τα νομοσχέδια και οι φήμες για κάλπες

Πάντως, η προώθηση των νομοσχεδίων, το θέμα του εκλογικού νόμου και το άμεσο άνοιγμα του διαλόγου για το Ασφαλιστικό δημιουργούν νέο γύρο σεναρίων για κυβέρνηση, της οποίας η θητεία δεν θα ξεπεράσει τους 18 μήνες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν όλα τα μεγάλα θέματα (όπως το Ασφαλιστικό) μέχρι το Πάσχα.

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει πλέον την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά από 18 μήνες -με λίστα αυτή τη φορά-, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά θέματα, την πορεία του ΛΑΟΣ, αλλά και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο