Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής του πρώην πρύτανη Αιμ.Μεταξόπουλου
Το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε κατά πλειοψηφία (3 προς 2) την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε υποβάλει ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε κατά πλειοψηφία (3 προς 2) την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε υποβάλει ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα έδρας Βασίλη Πλιώτα.
Ο κ. Μεταξόπουλος καταδικάστηκε, μαζί με άλλους, στις αρχές Ιουνίου σε κάθειρξη 25 ετών για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 2,5 δισ. δραχμών από το πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.
Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες του κ. Μεταξόπουλου στο δικαστήριο ο πανεπιστημιακός χρειάζεται να υποβάλλεται σε θεραπεία με αποτέλεσμα να μεταφέρεται συχνά από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».
Μάλιστα, όπως είπαν, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κ. Μεταξόπουλος είναι τόσο σοβαρό ώστε να κινδυνεύει η ζωή του.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας