Στα τέλη Οκτωβρίου έτοιμη η μελέτη ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών
Στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, δήλωσε το Σάββατο στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Τι υποσχέθηκε για τις επιδοτήσεις.
Στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, δήλωσε το Σάββατο στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Ο κ. Κοντός υπογράμμισε στην αρχή της ομιλίας του ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, σημειώνοντας πως επιδίωξη του υπουργείου του είναι να αποτελέσει η καταστροφή αφετηρία για αναγέννηση των περιοχών αυτών.
«Έχουν ήδη δοθεί 55 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις, ενώ στο τέλος του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών και αμέσως ξεκινά η εφαρμογή της. Πριν από τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αποζημιώσεων για τις ζημίες των κτηνοτρόφων, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα μπουν σε εφαρμογή προγράμματα συμβουλευτικής για τους αγρότες των πυρόπληκτων περιοχών» ανέφερε.
Ο υπουργός υποσχέθηκε σύντομα να ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου του, όπως επίσης και να βελτιωθεί το σύστημα καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων, καθώς, όπως είπε, «στον οργανισμό πληρωμών και ελέγχων λειτουργεί για πρώτη φορά βάση δεδομένων».
«Οι επιδοτήσεις θα πληρωθούν φέτος νωρίτερα από κάθε χρονιά, με μόνον μία προκαταβολή και μία εξόφληση» είπε.
Ο κ. Κοντός είπε ακόμα ότι στόχος του υπουργείου είναι να αποτελέσει ο ΕΛΟΓ η αιχμή του δόρατος για την ελληνική κτηνοτροφία και στο πλαίσιο αυτό μετεξελίσσεται σε Οργανισμό Ελέγχου Γάλακτος και Κρέατος.
«Αναπτύξαμε τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και ευελπιστούμε ότι θα φθάσουν το 5%. Επεκτείνουμε την καλλιέργεια ολοκληρωμένης διαχείρισης, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν σφραγίδα ποιότητας και να αποκτήσουν τη θέση τους στις αγορές. Ήδη μπορούμε να πούμε ότι έχει επιτευχθεί αύξηση των εξαγωγών κατά 33% και καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερη αύξησή τους» σημείωσε.
Όσο για τα επιχειρησιακά προγράμματα του Γ΄ΚΠΣ, «ο κανόνας ν+2 στην απορρόφηση πόρων, επιτεύχθηκε χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ» ανέφερε.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας