Σε αναδιοργάνωση υπηρεσιών και ανάπτυξη νέων προϊόντων προχωρά η ΕΧΑΕ
Σε αναδιοργάνωση υπηρεσιών, η οποία βασίζεται στην ενοποίηση των λειτουργιών υποστήριξης και εξυπηρέτησης της χρηματιστηριακής αγοράς και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προχωρά ο όμιλος της ΕΧΑΕ για να τονώσει την ανταγωνιστικότητά του.
Στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, η οποία βασίζεται κυρίως στην ενοποίηση των λειτουργιών υποστήριξης και εξυπηρέτησης της χρηματιστηριακής αγοράς και στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών/προϊόντων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προχωρά ο όμιλος της ΕΧΑΕ σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προβάλλουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον των Ευρωπαϊκών Κεφαλαιαγορών, όπως αυτό διαμορφώνεται από τις κοινοτικές ρυθμίσεις, όπως η MiFID και ο Κώδικας Δεοντολογίας.
Οι αλλαγές που προκύπτουν από την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Ομίλου είναι οι εξής:
Α. Η Γενική Διεύθυνση Λειτουργιών, όπως διαμορφώνεται, έχει ως στόχο:
Τη συγκέντρωση όλων των λειτουργιών (που σχετίζονται με την διαπραγμάτευση, την εκκαθάριση και τον διακανονισμό των αγορών που υποστηρίζει ο όμιλος) σε μία επιχειρησιακή μονάδα, η οποία θα υποστηρίζει τα προϊόντα και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και θα εξυπηρετεί τα μέλη του Χρηματιστηρίου και τους Χειριστές ΣΑΤ.
Τη συγκέντρωση των εργασιών εξυπηρέτησης των εταιριών, καθώς επίσης και των υπηρεσιών πληροφόρησης προς την αγορά, σε μία επιχειρησιακή μονάδα.
Την αυτόνομη ανάπτυξη μονάδας Εξυπηρέτησης Επενδυτών.
Β. Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Προϊόντων και Υπηρεσιών, όπως διαμορφώνεται, έχει ως στόχο:
Τη δημιουργία οργανωτικής μονάδος για την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων, η οποία θα λειτουργεί με ένα δυναμικά διαμορφωνόμενο μηχανισμό, που θα προγραμματίζει και θα υλοποιεί τα διάφορα έργα του Ομίλου που αφορούν προϊόντα.
Τη δημιουργία οργανωτικής μονάδος για την ανάπτυξη & προώθηση νέων υπηρεσιών, όπως αυτές αποφασίζονται από τον Όμιλο (νέες υπηρεσίες προς τις εισηγμένες εταιρίες, τεχνολογική πλατφόρμα X-NET, υπηρεσίες προς τις κεφαλαιαγορές της Ν.Α. Ευρώπης).
Στην Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Προϊόντων και Υπηρεσιών θα υπάγονται η Δ/νση Τεχνολογικών Συστημάτων & Υπηρεσιών του Ομίλου, η Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, καθώς επίσης και το Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Γ. Γενική Διεύθυνση Εταιρικών Λειτουργιών:
Η οργανωτική δομή της, πέραν της ενσωμάτωσης του Τμήματος Διαχείρισης Κτιρίων στο Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Υποστήριξης και του Τμήματος Διαχείρισης Διαθεσίμων στο Τμήμα Προϋπολογισμού, Ελέγχου και Αναφορών της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης, παραμένει ως έχει.
Οι λειτουργίες του συστήματος ΟΑΣΗΣ (τμήματα της Δ/νσης Λειτουργίας Αγοράς) θα ενσωματωθούν οργανωτικά μετά την μετάπτωση των συστημάτων και τη μεταφορά στο νέο κτίριο, η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δοκιμές.
Το Call Center μεταφέρεται οργανωτικά στο Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφόρησης της Δ/νσης Εξυπηρέτησης Εκδοτριών και θα μεταφερθεί στο νέο κτίριο με την μετεγκατάσταση των συστημάτων.
Η νέα Διεύθυνση της εταιρίας είναι Λεωφόρος Αθηνών 108, 10442 Αθήνα. Όλοι οι επενδυτές θα πρέπει, από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, να προσέρχονται στο νέο κτίριο του Ομίλου προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι εκδότριες και τα μέλη, θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται, όπου απαιτείται φυσική παρουσία, από τα παλαιά κτίρια, μέχρι να ανακοινωθεί η ημερομηνία μετακίνησης των σχετικών υπηρεσιών. Το τηλεφωνικό κέντρο του Ομίλου παραμένει το: +30 210 3366 800.