Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αύξηση 19% στα κέρδη της Intel το πρώτο τρίμηνο

Αύξηση 19% στα κέρδη της Intel το πρώτο τρίμηνο

Αισθητή αύξηση κατά 19% σε 1,6 δισ. δολάρια ή 27 σεντς ανά μετοχή σημείωσαν τα κέρδη της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας ημιαγωγών Intel στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από την Advanced Micro Devices.

27

Αισθητή αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας ημιαγωγών Intel στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, στην περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια (ή 27 σεντς ανά μετοχή έναντι 23 το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο), παρουσιάζοντας αύξηση 19%.

Ο τζίρος της Intel υποχώρησε κατά 1% στα 8,9 δισ. δολάρια και ήταν κατά 1% χαμηλότερος απ’ ό,τι το α’ τρίμηνο του 2006.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Πολ Οτελίνι, μίλησε για δομικές βελτιώσεις στο λειτουργικό κόστος της επιχείρησης και προσέθεσε πως ο μέσος όρος των τιμών πώλησης των προϊόντων της Intel άντεξε στο σκληρό ανταγωνισμό της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο τρίμηνο, ο αμερικανικός όμιλος αναμένει πως ο τζίρος του θα κυμανθεί μεταξύ 8,2 και 8,8 δισ. δολαρίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο