Βρετανίδα έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει παιδί από τον πρώην σύντοφό της
Μια 35 χρονη Βρετανίδα, η οποία έμεινε στείρα έπειτα από αντικαρκινική θεραπεία, έχασε την ύστατη δικαστική μάχη στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα έμβρυα τα οποία είχαν δημιουργηθεί παλαιότερα με το σπέρμα του τότε συντρόφου της.
36
Μια 35 χρονη Βρετανίδα,η οποίαέμεινε στείρα έπειτα από αντικαρκινική θεραπεία, έχασε την ύστατη δικαστική μάχη στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα έμβρυατα οποίαείχαν δημιουργηθεί παλαιότερα με το σπέρμα του τότε συντρόφου της.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η Νάταλι Έβανς, που θεωρεί ότι τα κατεψυγμένα έμβρυα είναι η «τελευταία της ευκαιρία» να αποκτήσει παιδί, δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει επειδή ο πρώην φίλος της, Χάουαρντ Τζόνστον, έχει πλέον άρει τη συγκατάθεσή του.
Στην ίδια απόφαση είχε καταλήξει πέρυσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και νωρίτερα το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2000, όταν η Έβανς και ο Τζόνστον κατέφυγαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν παιδί. Στη διάρκεια των εξετάσεων η Έβανς έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και οι ωοθήκες της έπρεπε να αφαιρεθούν. Οι γιατροί, ωστόσο, πρόλαβαν να δημιουργήσουν και να καταψύξουν έξι έμβρυα.
Το 2002 το ζευγάρι χώρισε και ο Τζόνστον ζήτησε από την κλινική να καταστρέψει τα έμβρυα. Η Έβανς, ωστόσο, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πρώην φίλος της δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη και να άρει τη συγκατάθεσή του.
Η βρετανική νομοθεσία απαιτεί και τη συγκατάθεση και των δύο υποψήφιων γονιών μέχρι τη στιγμή της εμφύτευσης των εμβρύων στη μήτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
- Ανδρουλάκης: Προεκλογικά τα μέτρα Μητσοτάκη – Βλέπει τους πολίτες ως πελάτες
- Σοφία Μαριόλα: Το εξώδικό για τον χωρισμό της με τον Στράτο Τζώρτζογλου – Τι συνέβη
- Ινδία, η «βασίλισσα» του ντόπινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442