Δεν βιάζεται να καταθέσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ η κυβέρνηση
Δεν φαίνεται, τελικά, να βιάζεται να προωθήσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ η κυβέρνηση, καθώς ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος διέψευσε τις πληροφορίες περί εντολής του πρωθυπουργού να κατατεθεί εντός του Φεβρουαρίου. Η άποψή σας...
Δεν φαίνεται να βιάζεται, τελικά, να προωθήσει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ η κυβέρνηση, καθώς ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος διέψευσε τις πληροφορίες περί εντολής του πρωθυπουργού να κατατεθεί εντός του Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά στην κατάθεση του νόμου – πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση.
Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Το Βήμα, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έδωσε εντολή να κατατεθεί το νομοσχέδιο εντός του Φεβρουαρίου, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια εντολή.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και η διατύπωση του νομοσχεδίου, τότε θα κατατεθεί με τις διαδικασίες που προβλέπονται.
Όσον αφορά στο χρονικό ορίζοντα για την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο κ. Αντώναρος ανέφερε πως αυτό θα γίνει εντός της θητείας της παρούσας Βουλής.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για την απόφασή του να μην συμμετάσχει στη διαδικασία αναθεώρησης του άρθρου 16.
Ο κ. Αντώναρος χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και εν γένει των μεταρρυθμίσεων.
Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνταγματική αναθεώρηση, ούτε στην επόμενη Βουλή, και δήλωσε πως αποσύρει όλες τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε ότι είναι δηλωμένη η βούληση της κυβέρνησης να ψηφίσει τις υπό αναθεώρηση διατάξεις.