Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αύξηση 14% στα κέρδη της Ericsson στο τέταρτο τρίμηνο του 2006

Αύξηση 14% στα κέρδη της Ericsson στο τέταρτο τρίμηνο του 2006

Αύξηση 14% σημείωσαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2006 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ασύρματων δικτύων στον κόσμο, Ericsson, καθώς κατέγραψε κέρδη ρεκόρ στην κοινοπραξία κινητών τηλεφώνων με την Sony.

27

Αύξηση 14% σημείωσαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2006 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ασύρματων δικτύων στον κόσμο, Ericsson, καθώς κατέγραψε κέρδη ρεκόρ στην κοινοπραξία κινητών τηλεφώνων με την Sony.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,73 δισ. σουηδικές κορώνες (1,4 δισ. δολάρια) ή 0,61 κορώνες ανά μετοχή από 8,54 δισ. κορώνες ή 0,54 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% στα 53,7 δισ. κορώνες.

Η Sony Ericsson Mobile Communications ανακοίνωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, ψηφιακών μηχανών και συσκευών αναπαραγωγής μουσικής.

Η Ericsson συμφώνησε τον περασμένο Δεκέμβριο να αγοράσει την Redback έναντι 2,1 δισ. δολαρίων και φέτος την αναδιοργάνωσε σε τρία σκέλη με στόχο την κάλυψη της ζήτησης δικτύων που υποστηρίζουν τηλεφωνικές κλήσεις και την τηλεόραση μέσω του Web.

Το ΔΣ πρότεινε μέρισμα 0,50 κορώνες ανά μετοχή για το 2006, από 0,45 κορώνες ανά μετοχή το 2005, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα διένειμε 0,49 κορώνες ανά μετοχή.

Τον Ιανουάριο, η Sony Ericsson, τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, είπε ότι τα καθαρά της κέρδη σο τέταρτο τρίμηνο του 2006 τριπλασιάστηκαν στα 447 εκατ. ευρώ (582 εκατ. δολάρια)

Η συμβολή της Sony Ericsson στα προ φόρων κέρδη της Ericsson το τρίμηνο, ήταν 2 δισ. κορώνες.

Η κοινοπραξία που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν οι μονάδες κινητών τηλεφώνων των δύο εταιρειών αντιμετώπιζαν πρόβλημα έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών τους, βρίσκεται τώρα σε υψηλότερη θέση στην κατάταξη και επιδιώκει να ξεπεράσει την Samsung Electronics, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2006 η Sony Ericsson αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 8,7% από 6,6% πριν από ένα χρόνο. H Ericsson προβλέπει ότι η αγορά κινητών που αναπαράγουν μουσική, παιχνίδια και βίντεο θα αναπτυχθεί πέντε φορές, φθάνοντας στα 100 δισ. ευρώ (129 δισ. δολάρια) έως το 2011.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο