Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φρουρός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κατηγορείται για «προστασία»

Φρουρός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κατηγορείται για «προστασία»

Φρουρός βουλευτή της ΝΔ στην Κρήτη ελέγχεται από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και πώληση προστασίας. O βουλευτής της ΝΔ αποδίδει τις κατηγορίες εναντίον του συνεργάτη του σε σκοπιμότητες, ωστόσο τον απομάκρυνε.

28

Φρουρός του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Νικηφοράκη ελέγχεται από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και πώληση προστασίας.

Ο βουλευτής απομάκρυνε προσωρινά τον αστυνομικό από τα καθήκοντά του.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, ο 40χρονος ανθυπαστυνόμος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί και παλαιότερα για παρόμοιο αδίκημα, κατηγορείται ότι ζήτησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στα περίχωρα των Χανίων για να γλιτώσουν τη «σφράγισή» τους για σειρά παραβάσεων.

O φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ελέγχεται και από τη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία διερευνά τον θάνατο πριν από δύο χρόνια ενός ανθρώπου ο οποίος είχε εμπλακεί σε κύκλωμα σωματεμπόρων.

Προ μερικών ετών, όταν υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων, ο ανθυπαστυνόμος είχε κατηγορηθεί ότι είχε επιχειρήσει να ανοίξει με έναν ιδιώτη μπαρ όπου θα απασχολούνταν και αλλοδαπές γυναίκες.

Ύστερα από εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. τού επιβλήθηκε η ποινή της τρίμηνης αργίας και ο ανθυπαστυνόμος κατέφυγε στα δευτεροβάθμια αστυνομικά όργανα.

Παρ ότι είχε αντιμετωπίσει αυτή τη σοβαρή κατηγορία, τοποθετήθηκε προ τριών ετών φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

O βουλευτής της ΝΔ, στην ασφάλεια του οποίου υπηρετεί ο αστυνομικός, αποδίδει τις κατηγορίες εναντίον του συνεργάτη του σε σκοπιμότητες συναδέλφων του.

Σε πρώτες δηλώσεις του ανέφερε ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον αστυνομικό: «Μια κακοστημένη ιστορία παρέσυρε έγκυρο δημοσιογράφο του Βήματος και έστειλε στην κρεατομηχανή της δημοσιότητας το μοναδικό αστυνομικό που υπηρετεί στο πολιτικό μου γραφείο.

» Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η σκευωρία θα καταρρεύσει πλήρως ενώπιον της δικαιοσύνης και των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που διενεργούν τη σχετική έρευνα.

» Περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη τον εν λόγω αστυνομικό και βέβαιος για την αθωότητα του αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη της επιλογής του στο γραφείο μου.

» Σεβόμενος μάλιστα την προσωπική του ευαισθησία, αποδέχθηκα την προσωρινή διακοπή της απόσπασης του, ώστε μακριά από τους όποιους κακόβουλους συνειρμούς να υπερασπιστεί απερίσπαστα την τιμή και την υπόληψη του».

Όμως, αργότερα ο κ. Νικηφοράκης είπε ότι αν αποδειχτεί πως έκανε λάθος, δεν θα διστάσει να θέσει εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Νικηφοράκη είχε ο γραμματέας της ΚΟ Απόστολος Σταύρου, ο οποίος είπε ότι αποδέχτηκε τις εξηγήσεις του βουλευτή Χανίων.

ΠΑΣΟΚ: «Θέμα ηθικής τάξης»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε για το θέμα: «Ο αποσπασμένος αστυνομικός στο γραφείο του βουλευτή Χανίων ελέγχεται από την Αστυνομία για βαρέα ποινικά αδικήματα, όπως προστασία, εκβιασμοί, ενώ διερευνάται και η συμμετοχή του σε υπόθεση σωματεμπορίας.

» Πριν από λίγο καιρό σε βαρέα ποινικά αδικήματα ενεπλάκη απόστρατος συνδεδεμένος με τον βουλευτή της ΝΔ Ηλία Καλλιώρα. Η ανάκριση και η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να ρίξουν άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές.

» Αλλά τα θέματα ηθικής τάξεως που συσσωρεύονται, επιβάλλουν στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά να δώσουν πλήρεις, καθαρές και πειστικές πολιτικές απαντήσεις για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024