Πρώτη συνάντηση Αχτισαάρι – Ρουγκόβα για το μέλλον του Κοσόβου
Με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα ξεκίνησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάρτι Αχτισαάρι, τις επαφές του με τους ηγέτες της περιοχής. Η αλβανική πλευρά επιμένει στη θέση της για ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα ξεκίνησε την Τρίτη ο επικεφαλής της ομάδας του ΟΗΕ που θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για το τελικό καθεστώς της περιοχής, Μάρτι Αχτισαάρι, τις επαφές του με τους ηγέτες της περιοχής. Η αλβανική πλευρά επιμένει στη θέση της για ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Στις συναντήσεις του με τους εθνικιστές Αλβανούς ηγέτες, ο τέως πρόεδρος της Φινλανδίας ενημερώθηκε για την πάγια θέση τους υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, θέση την οποία διατύπωσαν και γραπτώς, με έγγραφο που επέδωσαν στον κ. Αχτισαάρι.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο Φινλανδός απεσταλμένος του Κόφι Ανάν επρόκειτο να συναντηθεί αργότερα την Τρίτη με Σέρβους θρησκευτικούς ηγέτες της περιοχής και ακολούθως να ταξιδέψει στο Βελιγράδι και άλλες γειτονικές χώρες. Μετά τη συνάντηση ωστόσο στην οικία του Ρουγκόβα, ο κ. Αχτισαάρι δεν έκανε δηλώσεις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κοσόβου κάλεσε τον Φινλανδό συνομιλητή του να συνεισφέρει στην προσπάθεια για ανεξαρτησία της περιοχής, ακριβώς όπως έκανε και για τον τερματισμό της κρίσης στο Κόσοβο το 1999.
Πριν από την άφιξή του στην Πρίστινα, ο Μάρτι Αχτισαάρι διέψευσε τις φήμες ότι η επίτευξη συμφωνίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα σε τρεις ή τέσσερις μόλις μήνες.
Από την άλλη όμως, απηχώντας τις θέσεις που διαμορφώνονται εντός των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν επί μακρόν, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία τερματισμού τους.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.