Να συνεργαστεί σχετικά με τη δολοφονία Χαρίρι προειδοποιεί τη Συρία ο Κόφι Ανάν
Έμμεση προειδοποίηση στη Συρία να συνεργαστεί για το θέμα της δολοφονίας Χαρίρι απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σημειώνοντας ότι «όλοι στη Μέση Ανατολή φοβούνται μήπως και οδηγηθούμε σε ένα νέο Ιράκ».
Έμμεση προειδοποίηση στη Συρία να συνεργαστεί για το θέμα της δολοφονίας Χαρίρι απηύθυνε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σημειώνοντας ότι «όλοι στη Μέση Ανατολή φοβούνται μήπως και οδηγηθούμε σε ένα νέο Ιράκ».
Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Κόφι Ανάν δήλωσε ότι κατά την περιοδεία του στην Μέση Ανατολή διαπίστωσε πως όλες οι χώρες θέλουν να δουν τη Συρία να συνεργάζεται μέσω της διπλωματικής οδού και όχι διά της ανατροπής του καθεστώτος ή στρατιωτικής δράσης, όπως συνέβη στο γειτονικό Ιράκ.
Ο Κόφι Ανάν σημείωσε ότι διαβεβαίωσε τους ηγέτες της περιοχής πως στόχος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι να ανακαλύψει την αλήθεια και να διασφαλίσει ότι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΓΓ του ΟΗΕ ζήτησε από τη Συρία να βρεθεί συμβιβαστική λύση για μια τοποθεσία, όπου ο επικεφαλής της έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για την υπόθεση της δολοφονίας του πρώην προέδρου του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, Ντετλέβ Μεχλίς, θα μπορούσε να ανακρίνει έξι ανώτατους Σύρους αξιωματούχους.
Η προτεινόμενη τοποθεσία ήταν τα γραφεία του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν, στο Λίβανο, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε τόσο από τον Μεχλίς, όσο και από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασάντ.
Οι διαβουλεύσεις για την τοποθεσία συνεχίζονται, ενώ ο χρόνος πιέζει, καθώς η έρευνα του ΟΗΕ για τη δολοφονία Χαρίρι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.