Ένταση στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης κατά την έλευση της υπουργού Παιδείας, Μ.Γιαννάκου, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Επτά τραυματίες.
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης κατά την έλευση της υπουργού Εθνικής Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Παρενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ που απώθησαν τους νεαρούς με αποτέλεσμα επτά νεαροί να τραυματιστούν ελαφρά. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ΑΧΕΠΑ για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια όλοι έφυγαν από το νοσοκομείο.
Ο Σύλλογος Σπουδαστών της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η οποία τελεί υπό κατάληψη, καταγγέλλει ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν αναίτια τους φοιτητές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το περίπτερο 15 της ΔΕΘ και να εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους στην υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και ως εκ τούτου δεν έγινε γνωστό αν έγιναν και συλλήψεις.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.