Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Αποζημιώσεις για την γενοκτονία των Αρμενίων

Αποζημιώσεις για την γενοκτονία των Αρμενίων

Πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Αρμενίας έλαβαν χρηματικά ποσά ύψους 333.333 δολαριών το κάθε ένα, στο πλαίσιο ασφαλιστικής διευθέτησης με τους απογόνους των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν 90 χρόνια πριν από τους Τούρκους.

53

Πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Αρμενίας έλαβαν χρηματικά ποσά ύψους 333.333 δολαριών το κάθε ένα, στο πλαίσιο ασφαλιστικής διευθέτησης με τους απογόνους των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν 90 χρόνια πριν από τους Τούρκους.

Τα ποσά αυτά αποτελούν τμήμα της συνολικής αποζημίωσης ύψους 20 εκατ. δολαρίων που συμφωνήθηκε με την ασφαλιστική εταιρία New York Life, που εξέδωσε 2.300 ασφαλιστήρια σε Αρμένιους στην Τουρκία, τα οποία ουδέποτε εξαργυρώθηκαν, σύμφωνα με το συνήγορο των εναγώντων Μπράιν Καμπατέκ.

Οι Αρμένιοι αγωνίζονται να αναγνωριστεί ότι 1,5 εκατ. πολίτες δολοφονήθηκαν μεταξύ του 1915 και του 1919 από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες τους κατηγόρησαν ότι βοήθησαν το ρωσικό στρατό να εισβάλει στη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Τουρκία αρνείται τον όρο γενοκτονία και υποστηρίζει ότι οι Αρμένιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια κοινωνικών αναταραχών κατά την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Γαλλία και η Ρωσία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία, όχι όμως και οι ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies