Ήττα από την Γαλλία, αλλά έκτη θέση για την εθνική ανδρών στο τουρνουά χάντμπολ
Την ήττα από την Γαλλία γνώρισε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών στον αγώνα για την πέμπτη θέση του τουρνουά. Οι Γάλλοι κέρδισαν με 33-15 και πήραν εκείνοι την πέμπτη θέση, ωστόσο, και η έκτη είναι σαφώς μεγάλη επιτυχία για την εθνική μας.
Την ήττα από την Γαλλία γνώρισε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών στον αγώνα για την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά. Οι Γάλλοι κέρδισαν με 33-15 και πήραν εκείνοι την πέμπτη θέση, ωστόσο, και η έκτη είναι σαφώς μεγάλη επιτυχία για την εθνική μας.
Για οκτώ λεπτά άντεξε η εθνική στον σημερινό αγώνα, όσο δηλαδή κατάφερνε να βρίσκει λύσεις απέναντι στην εξαιρετική γαλλική άμυνα. Στη συνέχεια, το συγκρότημα τουΣέφερτ έμεινε για 15 λεπτά χωρίς γκολ, ενώ από την πλευρά τους οι «τρικολόρ» σκόραραν με όποιο τρόπο ήθελαν. Οι επιλογές της ελληνικής ομάδας στην επίθεση ήταν πολύ κακές, τυχαίες και χωρίς σύστημα, με αποτέλεσμα η Γαλλία να κάνει ένα σερί 10-0 (!) και να προηγηθεί 12-4 στο 21.
Ο Σουηδός ομοσπονδιακός έκανε συνεχώς αλλαγές: άλλαξε τερματοφύλακα στο 15 (Χρυσόπουλος αντί Καφάτου), ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι και τον Γραμματικό, που δεν ξεκίνησε (στη θέση του αγωνίστηκε ο Ζιβούλοβιτς), αλλά και τον Τρουπή αντί του Μπαλωμένου. Το ημίχρονο έληξε 17-7, με την εθνική να απογοητεύει.
Το μόνο που απέμενε στην ελληνική ομάδα ήταν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να περιορίσει την έκταση της ήττας, αφού τέτοιες διαφορές απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου του 2001 δεν ανατρέπονται.
Ούτε αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε όμως, αφού η εθνική παρέμεινε «χλωμή» και άνευρη. Έτσι, χωρίς να πιεστούν ούτε σε μία στιγμή, οι «τρικολόρ» έφτασαν διά περιπάτου στη νίκη με 33-15 και κατέλαβαν την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά, που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν τους αφήνει ευχαριστημένους.
Όσο για την εθνική; Η σημερινή κακή εμφάνιση δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την αξία της παρουσίας της στην εξάδα, δείχνει όμως ότι η διαφορά που την χωρίζει από τα πιο πάνω σκαλοπάτια είναι ακόμη μεγάλη και χρειάζεται δουλειά και υπομονή.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.