Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς και διώχνει τον Τζέκο ο Κεντέρης-Συγγνώμη της Θάνου
Ο Κώστας Κεντέρης κατά την έξοδό του από το ξενοδοχείο Χιλτον

Αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς και διώχνει τον Τζέκο ο Κεντέρης-Συγγνώμη της Θάνου

Η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου έχει ραγδαίες εξελίξεις. Αφού απολογήθηκε στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης δήλωσε οτι αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον Τζέκο. Συγνώμη για τη μη συμμετοχή της ζήτησε η Θάνου.

26

Η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου έχει ραγδαίες εξελίξεις. Αφού απολογήθηκαν στην πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον προπονητή του Χρήστο Τζέκο.

«Κατέθεσα όλα τα στοιχεία για την υπόθεση μου. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ποτέ μου δεν ειδοποιήθηκα για να περάσω έλεγχο ντόπινγκ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω περάσει πάνω από 30 ελέγχους οι οποίοι ποτέ δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα» είπε ο Κώστας Κεντέρης, που βγήκε πρώτος από την απολογία στην ΔΟΕ και συνέχισε:

«Η χώρα μου διοργανώνει μία πολύ μεγάλη γιορτή. 108 χρόνια περιμέναμε να έρθουν οι Ολυμπιακοί, με αίσθημα ευθύνης και εθνικού συμφέροντος αποσύρομαι από τους Αγώνες. Σε αυτό ευθύνονται φορείς και παράγοντες του Ελληνικού αθλητισμού. Εύχομαι καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές. Ανακοινώνω το τέλος της συνεργασίας μου με τον Χρήστο Τζέκο».

«Ήρθα να καταθέσω τα στοιχεία. Κάποιοι με κατηγορούν ότι έκαναν χρήση αναβολικών ουσιών. Κάποιοι απλώς δεν με γνωρίζουν. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες για το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχω. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα» υποστήριξε η Θάνου.

Η απάντηση του Τζέκου

Ο Χρήστος Τζέκος με τη σειρά του παρέδωσε την διαπίστευσή του, ενώ σε ερώτηση για την δήλωση του Κώστα Κεντέρη περί διακοπής της συνεργασίας του απάντησε: «Ο κ. Κεντέρης θα αποφασίσει».

Παράλληλα χαρακτήρισε το όλο θέμα «διαδικαστικό» και επέρριψε την ευθύνη στους δημοσιογράφους «που ασχολούνται με αυτό»!

Νωρίτερα ανέφερε: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, και συγχαίρω τα παιδιά για την στάση που κράτησαν».

Τέλος από την πλευρά του ο δικηγόρος των δύο αθλητών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε: «Ευχαριστώ τον κ. Καράρ (νομικός σύμβουλος της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ), που είπε από την αρχή, ότι οι αθλητές μας δεν αντιμετωπίζουν θέμα ντόπινγκ. Η κατηγορία αφορά διαδικαστικά θέματα, που αφορούν τη δειγματοληψία. Όταν συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με τους αγώνες, αλλά με το δικό τους θέμα, θεώρησαν εθνικό καθήκον να παρουσιαστούν ενώπιον της πειθαρχικής για να λήξει η υπόθεση αυτή. Διαθέτουν συντριπτικά στοιχειά για την αθωότητα τους».

O λόγος στην ΙΑΑF

O φάκελος της υπόθεσης παραπέμπεται αμέσως στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), η οποία και θα αποφασίσει σχετικά, όπως
ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Φρανσουά Καράρ, ενώ επισήμανε, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή πήρε ομόφωνα την απόφασή της.

Εκτός από τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους, γίνεται έρευνα και για άλλα άτομα ή φορείς, που είναι διαπιστευμένοι στους Αγώνες της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν υπήρξαν παραλείψεις, λανθασμένες ενέργειες ή κακή διαχείριση πληροφοριών. «Καλύτερα που ήλθαν έτσι τα πράγματα και οι δύο αθλητές με τον προπονητή τους επέστρεψαν με δική τους πρωτοβουλία τη
διαπίστευσή τους. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, αλλά ευτυχώς δεν βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση…» είπε ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Φρανσουά Καράρ. Πάντως, ο Ελβετός δικηγόρος απέφυγε να αναφέρει ποια είναι αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού η έρευνα συνεχίζεται. «Ήταν σημαντικό για την ΔΟΕ να μην συμμετάσχουν οι Κεντέρης, Θάνου στους λυμπιακούς Αγώνες» προσέθεσε.

Όταν ο Φρανσουά Καράρ ρωτήθηκε εάν πιστεύει, ότι το ατύχημα των δύο αθλητών με την μηχανή ήταν πραγματικό, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν ερευνάμε τις πληροφορίες για το ατύχημα. Δεν είμαστε … Τροχαία. Πάντως, μας κατέθεσαν ιατρικά πιστοποιητικά».

Αναφερόμενος στη απολογία των δύο αθλητών ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής, υπογράμμισε ο νομικός σύμβουλός της: «Μας είπαν, ότι είναι αθώοι και πως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μας τόνισαν, δε, ότι για το καλό των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και της χώρας τους, επιστρέφουν τις διαπιστεύσεις τους. Η κατάσταση στη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν σοβαρή, όχι δραματική». Διευκρίνισε δε, ότι η υπόθεση δεν αφορά κατηγορία για ντόπινγκ, αλλά επειδή δεν βρέθηκαν όταν κλήθηκαν για
έλεγχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024