Οτο… μανία και από τους Γερμανούς για τον Ρεχάγκελ
Αν ο Ότο Ρεχάγκελ έχει... τρελάνει τους Έλληνες τότε τους Γερμανούς τους έχει ξετρελάνει. Η εφημερίδα «Βild» με φοβερό φωτομοντάζ παρουσιάζει τον ομοσπονδιακό ως Οδυσσέα, Κολοσσό της Ρόδου και πολλά άλλα. Καραγκούνης: Οι Ιταλοί έχουν πάθει πλάκα. Απόντες και πάλι Γιαννακόπουλος, Δέλλας
Αν ο Ότο Ρεχάγκελ έχει… τρελάνει τους Έλληνες τότε τους Γερμανούς τους έχει ξετρελάνει. Η εφημερίδα «Βild» με φοβερό φωτομοντάζ παρουσιάζει τον ομοσπονδιακό ως Οδυσσέα, Κολοσσό της Ρόδου, Σωκράτη, Ωνάση, ενώ παραφράζουν την Ακρόπολη με Οτόπολη. «Το τεράστιο μνημείο έχει την ποιότητα να διεκδικεί νίκες» υποστηρίζουν και συνεχίζουν τις παραφράσεις ως εξής:
«Οτοσσέας αντί Οδυσσέας. Οπως οι Ελληνες με την εξυπνάδα τους κατέλαβαν την Τροία με τον Δούρειο Ιππο, έτσι και ο Ρεχάγκελ νίκησε την Πορτογαλία».
«Οτοσσός αντί Κολοσσός της Ρόδου. Ο Ρεχάγκελ βρίσκεται στο λιμάνι της ευτυχίας». «Αριστοτέλης Οτονάσης αντί Ωνάσης. Ο Ρεχάγκελ είναι γνωστός ανά τον κόσμο και έχει επιτυχίες και αυτοπεποίθηση όπως ο Ελληνας κροίσος». «Αλέξης Οτορμπάς αντί Ζορμπάς. Αφού εξηγεί στους παίκτες την τακτική, οι Ελληνες χορεύουν συρτάκι».
«Οταγόρας αντί Πυθαγόρας. Εμαθε στους Ελληνες την απλή μαθηματική λογική: επίθεση2+συγκέντρωση2=πρωταθλητές2».
Ατομικό πρόγραμμα ο Δέλλας
Η παραμονή της εθνικής Ελλάδας στη Βόρεια Πορτογαλία ολοκληρώθηκε με τη μεσημβρινή προπόνηση στο γήπεδο της «Ρίο Αβε». Στις 17:00 (ώρα Πορτογαλίας) το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ από το Πόρτο με προορισμό το Φάρου (Νότια Πορτογαλία), όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της για τον 3ο όμιλο του EURO 2004. Το ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει η αποστολή της Εθνικής ονομάζεται «Βίλα Καμπάνια Αμπάλιος».
Στη προπόνηση δεν συμμετείχε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος παρέμεινε στο ξενοδοχείο και υποβλήθηκε σε θεραπευτική αγωγή, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας, έλαβε μεν μέρος στην προπόνηση, αλλά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.
Καραγκούνης: Οι Ιταλοί έχουν πάθει πλάκα
Χθες το βράδυ, τα συνεργεία των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών βρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Santana», οπου είχε καταλύσει η αποστολή της εθνικής μας ομάδας, προκειμένου οι δημοσιογράφοι να πάρουν δηλώσεις των διεθνών μας και να καταγράψουν το κλίμα που κυριαρχεί στο «στρατόπεδο» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων, ο Γιώργος Καραγκούνης -που ως γνωστόν αγωνίζεται στην Ιντερ- αφού εξέφρασε την προτίμηση του στην Αγγλία, σχετικά με την πιθανή αντίπαλο στα προημιτελικά (εφόσον επιτευχθεί η πρόκριση), αποκάλυψε τις εντυπώσεις που έχει προκαλέσει στους Ιταλούς η εμφάνιση της εθνικής μας στα γήπεδα της Πορτογαλίας. «Οι Ιταλοί έχουν πάθει πλάκα με την ελληνική άμυνα» είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής μέσος και πρόσθεσε:
«Εδώ δεν είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, εδώ παίζει η εθνική Ελλάδας. Με την Ισπανία μπορούσα να βγάλω όλο το παιχνίδι, αλλά αφενός δεν ήθελα να πιέσω το πόδι μου και αφετέρου ο κ. Ρεχάγκελ με απέσυρε, για να μην δεχθω δεύτερη κίτρινη κάρτα».
Στο μεταξύ, όλοι οι διεθνείς μας παρακολούθησαν το χθεσινό παιχνίδι της Αγγλίας με την Ελβετία, εκτός από τον Μιχάλη Καψή, ο οποίος προτίμησε να κάνει μία βόλτα στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου, μαζί με τους γονείς του.
Μιλώντας για την μέχρι τώρα παρουσία της εθνικής μας, ο έμπειρος αμυντικός τόνισε: «Δεν έχει σημασία αν μαρκάρω τον Ραούλ, τον Μοριέντες ή τον Παουλέτα, σημασία έχει η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας», ενώ, από την πλευρά του, ο θρυλικός Ανθιμος Καψής προσπάθησε να κάνει μία σύγκριση με την εποχή του 1980, όταν ήταν μέλος της εθνικής που προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εμείς το 1980 είχαμε πάει να παίξουμε, σίγουροι ότι θα αποκλειστούμε, αλλά τώρα τα παιδιά παίζουν όλα τα παιχνίδια στα σοβαρά, γιατί έχουν αυτοπεποίθηση και πολύ καλή ψυχολογία».
Τον αγωνα της Αγγλίας με την Ελβετία είδε από την τηλεόραση και ο Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος, για να προλάβει την έναρξη, διέκοψε την βόλτα που έκανε στο Πόρτο, ενώ αργότερα είδε και την συνάντηση της Γαλλίας με την Κροατία, την οποία παρακολούθησε δια ζώσης ο βοηθός του, Γιάννης Τοπαλίδης.
Βετεράνοι στο πλευρό της εθνικής
Τριάντα πέντε βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία, με έξοδα του Ο.Π.Α.Π. προκειμένου να συμπαρασταθούν στην εθνική μας ομάδα για τον κρίσιμο αγώνα, που δίνει την Κυριακή, με τη Ρωσία.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.