Στους πέντε ανέμους σκόρπισε η Σουηδία τη Βουλγαρία (5-0)
Τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2004, έβαλε η Σουηδία. Επικράτησε 5-0 της Βουλγαρίας και έθεσε υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ενός από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην οκτάδα της διοργάνωσης.
Τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2004, έβαλε η Σουηδία. Με δύο τέρματα του Λάρσον και από ένα των Λιούνμπεργκ, Ιμπραΐμοβιτς και Αλμπακ, επικράτησε 5-0 της Βουλγαρίας και έθεσε υποψηφιότητα για την κατάκτηση του ενός από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην οκτάδα της διοργάνωσης.
Ο Λιούνμπεργκ άνοιξε το σκορ για τους Σουηδούς στο 32 με πλασέ, ο επιθετικός της Σέλτικ βρήκε δίχτυα στο 57ο και 58ο λεπτό, ο Ιμπραΐμοβιτς αύξησε το δείκτη του σκορ στο 78 με πέναλτι, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Αλμπακ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι Βούλγαροι έμοιαζαν με… μαινόμενους ταύρους αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ζοζέ Αλβαλάδε και από το πρώτο κιόλας λεπτό έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ.
Στο 6ο λεπτό, το συγκρότημα του Πλάμεν Μαρκόφ, ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του Χριστόφ από τον Λούτσιτς, το οποίο όμως αρνήθηκε να το καταλογίσει ο Αγγλος ρέφερι, Μάικλ Ρίλι, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γιάνκοβιτς από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ίζακσον.
Οι Σουηδοί, στην πρώτη ουσιαστικά κλασική ευκαιρία τους στον αγώνα, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ.
Στο 32 και σε μια φάση που έπιασε κυριολεκτικά στον… ύπνο τη βουλγαρική άμυνα, ο Ιμπραΐμοβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι στο Ζντράβκοφ, όμως, ο πρώτος αντί να επιχειρήσει το πλασέ, πάσαρε στον Λιούνμπεργκ που ήταν μόνος του και ο επιθετικός της Αρσεναλ δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Το γκολ αυτό υποχρέωσε τους Βούλγαρους να βγουν στην επίθεση, όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν ήταν αυτές που έπρεπε ώστε να έρθει η ισοφάριση.
Έτσι ενώ στο 56, ο Πετρόφ με δυνατό σουτ από τα πλάγια έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ίζακσον, ένα λεπτό αργότερα και στην αντεπίθεση των Σκανδιναβών, ο Λάρσον μετά την πάσα-διαβήτη του Έντμαν, έστειλε με κεφαλιά-ψαράκι την μπάλα στα δίχτυα του Ζντράβκοφ δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Και δεν έφτανε αυτό, αφού στο 58 και στη νέα επίσκεψη των Σουηδών στα καρέ της Βουλγαρίας, ο Νίλσον επιχείρησε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, όπου εκεί παραμόνευε ο Λάρσον, ο οποίος με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 και να χαρίσει ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα των Σόντερμπεργκ και Λάγκερμπακ.
Τη… χαριστική βολή στους Βούλγαρους, που έμοιαζαν χαμένοι μετά το τρίτο τέρμα, έδωσαν ο Ιμπραΐμοβιτς στο 78 – όταν ο άσος του Αγιαξ ευστόχησε από τα 11 βήματα στο πέναλτι που κέρδισε ο Λιούνμπεργκ σε ανατροπή του Ιβάνοφ μέσα στην περιοχή – και ο Αλμπακ με πλασέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.